Imponerende Gerda Wegener udstilling

Imponerende Gerda Wegener udstilling på Arken

Aldrig før har så mange værker af den danske kunstner Gerda Wegener kunnet ses samlet på et sted som på den netop åbnede udstilling på Arken i Ishøj. Der er hentet billeder fra hele verden – langt de fleste fra private samlere – og resultatet er en ekstremt imponerende udstilling, hvor det gennemgående tema er seksualitet og kønslig identitet.

Flirtende piger, glamourøse divaer og sensuelle kvinder er blandt Gerda Wegeners yndlingsmotiver. Hertil kommer billederne af hendes transkønnede ægtefælle, Lili Elbe, der som model i Gerda Wegeners kunst udviklede sin kvindelige identitet.

Nikolaj Pors fra Dansk Plakatkunst har været historisk konsulent på udstillingen, fordi han uden sammenligning er den person i verden, der ved mest om Gerda Wegener og hendes mand Einer, der der blev til Lili Elbe:

“Jeg er fascineret af Gerda Wegener og har efterhånden brugt mange år i hendes fodspor. For at kortlægge hendes kunstneriske produktion og om muligt at opklare de dunkle punkter i hendes liv, som er så dragende”, siger Nikolaj, der også er konsulent på filmatiseringen af parrets liv i “The Danish Girl”, som har premiere i foråret.

Nyd vores billeder fra åbningen af udstillingen. Men snyd ikke dig selv for at se værkerne i virkeligheden. Udstillingen på Arken varer til den 16. maj 2016.

Nikolaj Pors og Løve Strømper
Nikolaj Pors og den originale reklameplakat Løve Strømper.


Plakaten kan købes i genoptryk her.

gerda wegener udstilling
Gerda Wegener
gerda-og-einar-wegener-foran-gerdas-_sur-la-route-d_anacapri_-under-udstillingen-i-ole-haslunds-hus_1924.-foto-det-kongelige-bibliotek
Gerda og Einar Wegener foran Gerdas Sur la route d’Anacapri under udstillingen i Ole Haslunds Hus,1924. Foto: Det Kongelige Bibliotek.

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Havudstillingen
Plakathistorier

Lygtefisk til folket

Lygtefisken var en af de mange tusinde prøver og fangster, som Dana ekspeditionerne bragte med hjem fra de to danske havekspeditioner i 20’erne.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.