Relancering af sjælden Aarhus-plakat

Det Nye Aarhus

Dansk Plakatkunst har genoptrykt en sjælden og smuk Henrik Hansen plakat fra 1933, der fortæller historien om et glemt reklamefremstød for Aarhus på Københavns Rådhus.

Her skulle københavnerne se, hvordan Aarhus var ved at blive forvandlet til en moderne og driftig storby.

På udstillingen vistes en miniature model af Aarhus Havn med de store pragtfulde siloer, som en avis kaldte dem i omtalen af udstillingen.

Siloerne genkendes også på den smukke plakat for udstillingen og symboliserer et Aarhus i fremdrift anno 1933.

Dynamikken på havnen inspirerede den århusianske tegner Henrik Hansen, der stod bag udstillingens smukke og næsten reklameagtige plakat med klare farver og en smuk skrift, der meget originalt viser havnen i fugleperspektiv – med pakhuse og fragtdampere, der fint spejler sig i havnens vand.

Det Nye Aarhus er en af Henrik Hansens tidligste plakater og har ikke været til at opdrive i generationer. Et af de få bevarede eksemplarer befinder sig i arkivet på Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By, hvor Dansk Plakatkunst har fået lov til at affotografere den.

Det Nye Aarhus i webshoppen.

Det Nye Aarhus af Henrik Hansen.

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Stjernens Øl på film
Plakathistorier

Da Stjernemanden gik til filmen

ØLFESTIVAL KØBENHAVN 2013 er i gang, og vi fejrer det med et muntert klip fra Bryggeriet Stjernens filmatisering af Sven Henriksens kendte plakat med Stjernemanden.

Læs mere »
Sort paa Hvidt på Højbro Plads 1918
Plakathistorier

Sort paa Hvidt på Højbro Plads

I 1918 indrykkede ugebladet Sort paa Hvidt en annonce i Ekstra Bladet, hvor de søgte efter “2 rigtige negre” til at sælge bladet. Og det lykkedes! Her er salgsboden på Højbro Plads.

Læs mere »
kultfilmen Himmelskibet
Plakathistorier

Kultfilm fra rummet anno 1918

Verdens første science-fiction film var dansk og havde premiere i skyggen af 1. verdenskrig i 1918. Filmen fik en hård medfart af samtidens kritikere, men plakaten af Ernst Åkerbladh lever videre.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.