Sankt Hans for 80 år siden

Ungermann skt hans

Flyvestævne og IldfestI 1933 var Sankt Hans aften bare noget helt andet og langt mere vovet end tidligere set.

Her gik Politiken og Danske Flyvere sammen og afholdt et enormt show, hvor det seneste inden for halsbrækkende luftakrobatik og formations- og militærflyvning blev vist frem på midsommerhimlen, alt imens en større ildfest var i gang på landjorden.

Som plakaten tegnet af Arne Ungermann meget fint fremhæver, så strøg heksen til bloksbjerg alt imens en vrimmel af flyvemaskiner fyldte himmelen med vovede bedrifter. Aftenens opvisning kulminerede med en clou, hvor 5 flyvemaskiner loopede på én gang, for første gang set i Danmark.

Læs mere om Arne Ungermann og plakaten.

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Plakatkunsten kom fra syd
Plakathistorier

Plakatkunsten kom fra syd

Plakater har man kendt til i mange hundrede år, men den egentlige plakatkunst blev først født i 1800-tallet, og det foregik i Frankrig og i Tyskland.

Læs mere »
Riddersalen fylder 100 år
Plakathistorier

Riddersalen 100 år

Kunstnerkabareten Riddersalen i Lorry på Frederiksberg fylder 100 år denne sommer, og gennem årene er de skiftende forestillinger blevet annonceret på den smukke stribede plakat.

Læs mere »
Ungermann skt hans
Plakathistorier

Sankt Hans for 80 år siden

Ildfest, halsbrækkende luftakrobatik og formations- og militærflyvning. I 1933 var Sankt Hans aften mere vild og vovet end nogensinde, og Arne Ungermann tegnede plakaten.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.