Storm og hundekiks på Rådhuspladsen

Bobs Hundekiks plakat

Se godt på dette fotografi. Solen skinnede den efterårsdag i 1945, da dette billede blev taget, mens københavnerne hastede henover Rådhuspladsen.

Mon de bemærkede, at der på plakatsøjlen sås den morsomme plakat for Bobs Hundekiks, der er tegnet af Robert Storm Petersen?

Se plakaten i shoppen

Storm P. er mest kendt for sine tegneserier, sine 150 malerier, flere end 50.000 tegninger og en karriere som skuespiller. Men han var – som plakaten viser – også en skøn plakatkunstner.

Hundene, der sidder rundt om førerhunden Bob og skeler misundeligt til hans lækre kiks, er typiske Stormp P´ske og ligner en nær slægtning til hans vejrhund Grog, der var kendt for sine obervationer af livet set fra knæhøjde. Hundekiksene, eller hundens herreret, som der står på plakaten, blev fremstillet af brødfabrikken Mariendals Mølle i Roskilde. De bestod mest af kød-og benmel, og var lavet til hundefoder.

Men lur mig om det ikke tit skete, at de blev fortæret af hundens bedste ven – mennesket. De var gode at have liggende i lommen, og så kunne det jo nemt ske at hundens menneske også snuppede en på aftenturen med Fido.

En af de andre plakater på plakatsøjlen er Arne Ungermanns plakat for udstillingen Reklamekunst, som samtidig blev afholdt på Kunstindustrimuseet i Bredgade. Og reklamekunst – det var lige, hvad det var!

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.