Plakatkunst i Billedkunst

Billedkunst

En 3. klasse fra Hedehusene Skole tog på udflugt til Dansk Plakatkunst i Roskilde. Deres billedkunstlærer Lisbeth von Spurr ville give børnene mulighed for at lure de gamle plakatkunstnere af.

”Jeg kæmper til daglig med at få børnene til at bruge mere farve og tegne helt ud til kanten på papiret, så jeg syntes, de skulle opleve, hvor godt de gamle plakatkunstnere gjorde det”, fortæller Lisbeth von Spurr, der lod børnene snuse lidt rundt mellem plakaterne i butikken for at vælge den plakat, de ville arbejde videre med.

Det var meget forskellige plakater, børnene faldt for, f.eks. Lufthavnsløbets buttede blå bil, OXO-reklamen for bouillonterninger og Chaplins velkendte skikkelse foreviget af plakatmesteren Sven Brasch. Skitseblokkene kom frem og forsynet med grove rids af motivet og notater om farverne.

”Når vi kommer hjem, får de hver et papir i plakatstørrelse, og så skal de arbejde videre. Men allerede nu har børnene fået nogen gode oplevelser ved at kigge nærmere på de gamle plakater, f.eks. hvor mange detaljer, der er på mange af dem. De synes, det er spændende. Det var en god ide at komme”, fastslår Lisbeth von Spurr, mens hun får samling på børnene, der skal med bussen hjem.

Dansk Plakatkunst har udstilling og butik på Ros Torv indtil 16. juni.

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Sven Brasch og striberne
Bolig

Sven Brasch og striberne

Sven Brasch brugte striberne som virkemiddel på en række af sine plakater. På tapeter og baggrunde. Og på fejende flotte kjoler til de myndeslanke modeller.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.