Frank skaber rammen om glæden

Frank Schalck Christensen indramning

Der er lidt en duft af Matador når man træder ind hos Frank i hans indramningsbutik på Nørrebro. Det stolte håndværk har Frank lært af sin far Sigurd, der etablerede forretningen i 1984 og allerede fra barnsben lærte Frank den ærekære attitude, der findes i butikken. Sidenhen blev Frank handelsuddannet og er ivrig plakatsamler med interesse for moderne maler kunst.

Det er det ædle og gamle håndværk, der er i højsædet hos Nørrebros Indramning. Butikken minder om Damernes Magasin fra Matador af udseende, og uden sammenligning eksisterer den ånd en smule endnu – her oser af kvalitet, intet er standard og at alt måles nøje og præcist op.

Normalt sælger man plakater rullet sammen i et rør – det gør vi ikke. Vi synes, at en smuk plakat skal have en smuk indramning. Alle vore plakater indrammes med trærammer og rigtig glas. Der påsættes syrefrit tykt konkavt pap på bagsiden. Det holder plakaten fast og forhindrer snavs og støv i at trænge ind. Der skrues solidt ophæng ind på bagsiden. De fleste vælger den klassiske sorte træramme, men man selv vælge, hvilken farve træramme man vil have – eller om det skal være naturtræ.

”Man kan jo altid diskutere, om det er i plakatens ånd at komme den i glas og ramme. For et stykke tid siden snakkede jeg med Per Arnoldi om det modsætningsfyldte i, at plakaterne oprindeligt blev skabt til et kort højtråbende liv på et plankeværk eller en plakatsøjle. Og nu tager vi de bedste værker og rammer ind og giver et langt liv – men vi gør det helt bevidst, og vi synes, at de store kunstneres værker har fortjent det.
Vi er rigtig glade for samarbejdet og stolte af at kunne tilbyde den kvalitet som familieforetagendet på Nørrebro leverer!”

Troels Uhrbrand Rasmussen, Partner i Dansk Plakatkunst.

Del indlægget

2 kommentarer til “Frank skaber rammen om glæden”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Den Permanente 100 år
Plakathistorier

Den Lille Havfrue fylder 100 år

I 100 år har hun siddet på stenen på Langelinje. Vi fejrer den lille dames 100-års fødselsdag med et tilbud på Arne Ungermanns plakat Den Permanente 1956.

Læs mere »
Arne Jacobsen plakater
Kunstnere

Arne Jacobsens sjældne plakater

Danmarks mest berømte arkitekt Arne Jacobsen er bedst kendt for sine møbler, men han tegnede også nogle få plakater, bl.a. Radiofoni Udstillingen (1932) og Bellevue Revuen (1936).

Læs mere »
Plakatkunsten kom fra syd
Plakathistorier

Plakatkunsten kom fra syd

Plakater har man kendt til i mange hundrede år, men den egentlige plakatkunst blev først født i 1800-tallet, og det foregik i Frankrig og i Tyskland.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.