Fire tukaner fra tyvernes sporvogne

Sporvognsreklamen 1924

Blandt de 12 sjældne plakater, vi senest har fundet og genoptrykt, er Sporvognsreklamen, som lyste op i Københavns sporvogne tilbage i midten af 1920erne.

Det anderledes mål på 100 x 24 cm, den dejlige gule farve og de 4 tukaner på række gjorde, at vi faldt pladask for denne fantastiske reklameplakat.

Plakaten, som er tegnet af Sven Henriksen, blev udsendt af Selskabet A/S Sporvognreklamen i 1924. Den morsomme plakat med de 4 tukaner skulle minde storbyens forretningsdrivende om, at man kunne reklamere i sporvognene. Plakatens aflange form skyldes, at den blev sat op inde i sporvognen, hvor der var plads til reklamer i tagets runding lige over vinduerne.

Da Sporvognsreklamen havde til opgave at reklamere for sig selv, var det yderst vigtigt, at det endelige resultat blev godt. Opgaven blev overdraget til selskabets fremragende og faste plakattegner Sven Henriksen (1890-1935).

Ligesom alle andre plakater i shoppen fås Sporvognsreklamen til en fin sommerrabat frem til på mandag d. 12. august. Prisen er 1.095 kr. – indrammet og leveret til døren.

Sporvognsreklamen i webshoppen

Sporvognsreklamen
Sporvognsreklamen af Sven Henriksen.

Del indlægget

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs videre

Stjernens Øl på film
Plakathistorier

Da Stjernemanden gik til filmen

ØLFESTIVAL KØBENHAVN 2013 er i gang, og vi fejrer det med et muntert klip fra Bryggeriet Stjernens filmatisering af Sven Henriksens kendte plakat med Stjernemanden.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.