12 nye motiver med gode historier

Nye plakater hos Dansk Plakatkunst

Sommerens varmeste nyhed fra plakatverdenen er, at vi udvider vores udvalg af plakater med 12 nye flotte motiver. Plakaterne er alle fra plakatkunstens storhedstid i den første halvdel af 1900-tallet, men de passer alligevel perfekt til den moderne bolig med deres overraskende nutidige grafiske udtryk.

Ligesom vores nuværende udvalg af plakater gemmer de 12 genfødte værker på sjove historier, som vi i bedste ånd har gengivet med beskrivelser til hver enkelt plakat.

Tag f.eks. plakaten Zool Have med elefanten på den knald-orange baggrund. Plakaten har ikke tidligere været trykt men er oprindelig et udkast i fuld størrelse til en plakat for Zoologisk Have udført af maleren og litografen Aage Lund (1892-1972) omkring 1920.Udkastet er signeret af kunstneren, men er tilsyneladende aldrig blevet lavet som massefremstillet plakat. Men det fortjener det, hvilket der hermed rådes bod på for første gang.

Eller vores to nye motiver med de opsigtsvækkende haner. Arne Ungermanns farverige hane fra 1945, hvis budskab var at invitere til udstilling i reklamekunst og vise, at reklame i de rette omgivelser sagtens kunne være berigende i den daglige tilværelse.

Og den knaldrøde hane fra 1922, tegnet af Sven Henriksen, som til stor forskrækkelse rammes af en vandstråle. Denne plakat havde til formål at invitere til brandslukning og forebyggende brandbekæmpelse i Tivoli. Under udstillingsperioden arrangerede Direktør Falck fra Redningskorpset et storstilet optog gennem Købehavns tre brokvarterer for at slutte i Tivoli.

Del indlægget

2 kommentarer til “12 nye motiver med gode historier”

  1. Min favorit blandt de 12 nye motiver
    SENSATIONSPIGEN ( 1926 )
    så smukt og enkelt og alligevel uudgrundeligt kan det gøres

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Sven Brasch og striberne
Bolig

Sven Brasch og striberne

Sven Brasch brugte striberne som virkemiddel på en række af sine plakater. På tapeter og baggrunde. Og på fejende flotte kjoler til de myndeslanke modeller.

Læs mere »
Turist plakater
Plakathistorier

Velkommen til Danmark

I dag er det den internationale dag for turisme.
Se vores plakater fra dengang, hvor vi satte de fineste kunstnere til at lave reklameplakater for at lokke fremmede til Danmark.

Læs mere »
World Cinema
Plakathistorier

Film i Cirkusbygningen

Cirkus om sommeren og biograf om vinteren – det var fra 1917 virkeligheden for Cirkusbygningen i København. Vi har plakaterne.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.