Dansk badekultur med 75 år på bagen

Svendborg Svømmehal

I år er det 75 år siden, at denne smukke plakat gav svendborgensere fortællingen: ”De gaar i Svendborgsund naar de gaar i Svendborg Svømmehal”.

Plakaten fra 1938 er tegnet af Henrik Hansen og betoner, at det er som at bade i havet, når man bader i svømmehallen, der får bassinvandet fra Svendborgsund.

Svendborg Svømmehal fra 30’erne oser af atmosfære og bliver stadig brugt af morgensvømmere, skolebørn og dykkerklubber, selvom Svendborg i dag har fået et nyt glasoverdækket svømmeland.

I 1930érne blomstrede badekulturen og tidens øgede fokus på sundhed og renlighed fik bade- og svømmefaciliteter til at skyde op overalt i landet. Kroppen skulle dyrkes og ungdommen lære at svømme – det var helt nye tider!

På skoler uden adgang til svømmebad blev børnene undervist i såkaldt tørsvømning, hvor eleverne lå på maven på en stol og lærte svømmetagene. Det var derfor en ubeskrivelig luksus, da skoleeleverne i Svendborg fik adgang til en rigtig svømmehal.

Temperaturen i bassinet var 23 grader. Badevandet blev løbende frisket op ved tilførsel af store mængder havvand, der blev tilsat sølv ved elektrolyse. Dette sikrede, at badevandet altid var sterilt og bakteriedræbende.

Svendborg Svømmehal af Henrik Hansen

Svendborg Svømmehal (1938)
Henrik Hansens plakat fås lige nu til en fin sommerpris på 1.095,- inkl. indramning og levering til døren.

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Smagradgrønt til køkkenet
Bolig

Smagradgrønt til boligen

Boligtrenden lige nu er at sætte sit personlige præg med genbrug og natur-materialer. Kig ind i boligstylist Malene Maria Møllers grønne univers.

Læs mere »
Hummeren er reddet
Plakathistorier

Hummeren er reddet

Det eneste overlevende eksemplar af Aage Lunds hummer-plakat fra 1917 er fundet hos kunstnerens oldebarn og genoptrykt af Dansk Plakatkunst.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.