Plakattegneren der dansede tango

Vild med dans

Vi elsker Sven Brasch (1886-1970) for hans elegante portrætter af smukke kvinder, men han var også en eminent danser og det naturlige centrum på dansegulvet, når han var i byen eller til selskabeligheder i 20’ernes København. Og der var han ofte!

Sven Brasch mestrede blandt andet den intense pardans tangoen, der kan være stilfuld og elegant og andre gange vild og dristig. Tegneren selv skulle efter sigende have danset tango med samme elegance som det stilige par på plakaten Danmarks Største Danseskole, der tæt og koncentreret lader deres kroppe følge hinanden.

10 point!

Hvor mange point Sven Brasch ville have fået af dommerne i Vild Med Dans får vi aldrig opklaret, men vi giver Brasch 10 point for plakaten, han tegnede for Carl G.V. Carlsens Danseskole i 1921. Den er et glimrende eksempel på, hvordan Brasch kunne bruge elementer fra flere udtryksformer på én gang.

I denne stramt komponerede tango-rytmiske plakat danner kridtets enkle stregtegning udgangspunkt for den samlede komposition, og den opmærksomme iagttager vil bemærke, at hvad der umiddelbart ligner kvindens skygge er en tæt og koncentreret herre, der lader sin krop følge kvindens.

Danmarks Største Danseskole

God weekend og dans!

Se plakaten Danmarks Største Danseskole i webshoppen

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Sort paa Hvidt på Højbro Plads 1918
Plakathistorier

Sort paa Hvidt på Højbro Plads

I 1918 indrykkede ugebladet Sort paa Hvidt en annonce i Ekstra Bladet, hvor de søgte efter “2 rigtige negre” til at sælge bladet. Og det lykkedes! Her er salgsboden på Højbro Plads.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.