Skønne kvinder

Kun en model af Brasch

Smukke, smarte og erotiske kvinder har til alle tider været et af kunstnernes yndlingsmotiver, og sådan var det også for de danske plakatkunstnerne i 1910’erne og 1920’erne.

Blandt vores skønne kvinder findes Sven Brasch Kun en Model fra 1926, der elegant portrætterer den smukke og syndige hovedperson Joline Hofer (Viola Dana), som i filmen bliver mor udenfor ægteskab og derfor smides ud af sin fars hus.

Efter en tid som model og en ukristelig livsførelse får Viola til sidst et ærligt arbejde, henter sin søn hjem fra børnehjem og bliver til sidst gift med kunstneren, der gjorde hende til model. En god historie med en passende morale.

Sven Brasch var meget glad for at tegne plakater med smukke kvinder, og han gjorde det fabelagtigt. På filmplakaten Kun en Model har han leget med forskellige teknikker. Bemærk især den transparente kjole med den smukke effekt, som kunstneren har opnået ved at skravere med det litografiske kridt og bruge kridtet fladt i hele sin bredde.

Lige nu vi tilbud på seks flotte plakater med skønne kvinder – heriblandt fire af kvindeelskeren Sven Brasch: Kun en Model, Kæledæggen, Fægtersken og Paa Kant Med Samfundet. Prisen er 1.095,- kr. inklusiv kvalitetsindramning og levering til døren.

Kun en Model

Skønne kvinder på tilbud.

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

DSB lyntog plakat
Kunstnere

Lyntogets far fylder rundt

Tegneren Aage Rasmussen havde sit gennembrud med den klassiske lyntogsplakat. Han blev siden kaldt kongen af togplakaten. I dag er det 100 år siden, han blev født.

Læs mere »
Turist plakater
Plakathistorier

Turisme på plakaten

Siden 1930’erne har plakaten været et vigtigt våben i kampen om at få turister til Danmark.
Aage Sikker Hansen og Henry Thelander var nogle af de første til at sætte Danmark på plakaten.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.