Kameliadamen som chokoladepige

Den gule farve, den dybe udskæring i ryggen, den røde mund. Hun ser bekendt ud, pigen på reklamen for Hermelin Chokolade, der kunne ses i ugebladet Vore Damer i 1926.

Reklamen er tegnet af plakatmesteren Sven Brasch, der var uhyre produktiv og i perioder lavede en ny plakat hver uge.

Hans originale streg gav ham berømmelse ud over landets grænser, og et af hans mest kendte motiver var – og er – plakaten Kameliadamen fra 1922.

Men ingen kan vel fortænke den enormt produktive kunstner i at genbruge et par ideer ny og næ. Således kan motivet fra Kameliadamen tydeligt genkendes i denne reklame for Hermelin Chokolade, som blev trykt i ugebladet Vore Damer fire år efter Kameliadamen havde premiere på Casino Teatret i København, og plakaterne forlængst var forsvundet fra gadebilledet.

Hatten er væk, og damen har fået en tilføjet en hånd. Men ellers er chokoladereklamen et herligt gensyn med en klassiker.

Se Kameliadamen i webshoppen

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Billedkunst
Om projektet

Plakatkunst i Billedkunst

En 3. klasse fra Hedehusene tog på udflugt til Dansk Plakatkunsts butik og udstilling i Roskilde. Formålet var at lære af de gamle plakatmestre – f.eks. hvordan man kan tegne helt ud til kanten af papiret.

Læs mere »
Turist plakater
Plakathistorier

Velkommen til Danmark

I dag er det den internationale dag for turisme.
Se vores plakater fra dengang, hvor vi satte de fineste kunstnere til at lave reklameplakater for at lokke fremmede til Danmark.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.