Kameliadamen som chokoladepige

Den gule farve, den dybe udskæring i ryggen, den røde mund. Hun ser bekendt ud, pigen på reklamen for Hermelin Chokolade, der kunne ses i ugebladet Vore Damer i 1926.

Reklamen er tegnet af plakatmesteren Sven Brasch, der var uhyre produktiv og i perioder lavede en ny plakat hver uge.

Hans originale streg gav ham berømmelse ud over landets grænser, og et af hans mest kendte motiver var – og er – plakaten Kameliadamen fra 1922.

Men ingen kan vel fortænke den enormt produktive kunstner i at genbruge et par ideer ny og næ. Således kan motivet fra Kameliadamen tydeligt genkendes i denne reklame for Hermelin Chokolade, som blev trykt i ugebladet Vore Damer fire år efter Kameliadamen havde premiere på Casino Teatret i København, og plakaterne forlængst var forsvundet fra gadebilledet.

Hatten er væk, og damen har fået en tilføjet en hånd. Men ellers er chokoladereklamen et herligt gensyn med en klassiker.

Se Kameliadamen i webshoppen

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Sven Brasch og striberne
Bolig

Sven Brasch og striberne

Sven Brasch brugte striberne som virkemiddel på en række af sine plakater. På tapeter og baggrunde. Og på fejende flotte kjoler til de myndeslanke modeller.

Læs mere »
Sundhed og piller
Plakathistorier

Sundhed og pilletrilleri i 1939

Det er international Sundhedsdag den 7. april. Dagen blev opfundet af WHO i 1950, men allerede i 1939 blev der stillet skarpt på folkesundheden med en gigantisk sundhedsudstilling i Forum i København.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.