Plakaterne giver os noget at tale om

Aarhus Thorsgaarden

I løbet af oktober har vi med stor glæde været med til at skabe hyggelige og nostalgiske rammer for ældre på begge sider af Storebæltsbroen.

I Århus er Thorsgårdens nye rehabiliteringsenhed, hvor ældre i kommunen kan komme sige efter behandling, blevet indviet med smukke motiver på væggene.

Indretningsarkitekt Charlotte Lemme har skabt de behagelige rammer for beboerne ved at kombinere farverigt møblement med dansk plakatkunst fra første halvdel af 1900-tallet.

Alle 29 værelser på Thorsgården er blevet udsmykket med plakater fra den danske plakatkunsts guldalder, og de farverige motiver skaber ifølge Charlotte en god sammenhæng til værelsernes møblement.

Men de glade farver er ikke den eneste grund til, at afdelingen er blevet udsmykket med dansk plakatkunst, fortæller Charlotte Lemme:

“Det er selvfølgelig vigtigt, at udsmykningen passer til indretningen og gør det rart for beboerne at være på stedet, men vi er også sikre på, at plakaterne vil give anledning til nogle hyggelige samtaler på stuerne, fordi de vækker minder fra beboernes ungdom.”

Også på plejehjemmet Bryggergården på Vesterbro i København er valget faldet på de gamle danske plakater tegnet af tidens allerstørste plakattegnere. Blandt de indkøbte plakater er Valdemar Andersens Carlsberg Citronpige og Nimbus fra henholdsvis 1908 og 1926 og en stribe klassikere af Sven Brasch.

På billedet ses indretningsarkitekt Charlotte Lemme (tv.) og teamleder på Thorsgården Tove Norre med en af de plakater, der er indkøbt til Thorsgården: Arne Ungermanns plakat Dansk Reklamekunst fra 1945.

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Steelposters hos Dansk Plakatkunst
Bolig

Steelposters – et nyt og råt design

Nu kan du få vores klassiske plakater i et helt nyt design. Vores nye serie af Steelposters er trykt direkte på stål med synlige kanter, hvilket giver et stærkt og mere råt og moderne look.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.