Med Linie Buh til Dyrskuet

Med Linje BUH til Dyrskue

I næsten 30 år havde Dyrskuelinien til opgave at fragte tusinder af besøgende til og fra dyrskuet Bellahøj.

Ruten gik fra Københavns Hovedbanegård over Åboulevarden, Borups Allé og havde sløjfen på Bellahøj som slutdestination, inden sporvognen kørte retur til Hovedbanegården.

Linie Buh
Foto: Vognstyrer.dk

Året efter åbningen af linien til Bellahøj fik sporvognene et let genkendeligt symbol på fronten, nemlig Aage Sikker Hansens motiv til dyrskueplakaten fra 1939.

En kvie på hvid baggrund gjorde, at man på lang afstand let kunne se, at linien, som i folkemunde meget hurtigt blev kaldt Linie ’Buh’, var på vej.

Med det sidste dyrskue på Bellahøj i 1967 lød det sidste “buh” fra sporvognsruten, som ellers havde kørt ekstraordinært under dagene med dyrskue siden 1938.

Læs mere om Aage Sikker Hansen og den smukke dyrskueplakat fra 1939

Del indlægget

1 kommentar til “Med Linie Buh til Dyrskuet”

  1. Fine plakater i har. Der er i hvert tilfælde lidt til ønskesedlen Men hvorfor skriver i under Sikker Hansens dyrskueplakat, at det er tyren Højager Nakke, der er afbilledet. Det er en kvie, der er afbilledet ligesom I skriver her om Linie Buh.
    Venlig hilsen Eske Høj Laursen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Granittøsen
Plakathistorier

Granittøsen fylder 100 år

Kai Nielsens skulptur Granittøsen har nu i 100 år stået i bar figur på Faaborg Museum. Albert Naur tegne plakaten til mindeudstillingen for Kai Nielsen.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.