Imponerende Gerda Wegener udstilling

Imponerende Gerda Wegener udstilling på Arken

Aldrig før har så mange værker af den danske kunstner Gerda Wegener kunnet ses samlet på et sted som på den netop åbnede udstilling på Arken i Ishøj. Der er hentet billeder fra hele verden – langt de fleste fra private samlere – og resultatet er en ekstremt imponerende udstilling, hvor det gennemgående tema er seksualitet og kønslig identitet.

Flirtende piger, glamourøse divaer og sensuelle kvinder er blandt Gerda Wegeners yndlingsmotiver. Hertil kommer billederne af hendes transkønnede ægtefælle, Lili Elbe, der som model i Gerda Wegeners kunst udviklede sin kvindelige identitet.

Nikolaj Pors fra Dansk Plakatkunst har været historisk konsulent på udstillingen, fordi han uden sammenligning er den person i verden, der ved mest om Gerda Wegener og hendes mand Einer, der der blev til Lili Elbe:

“Jeg er fascineret af Gerda Wegener og har efterhånden brugt mange år i hendes fodspor. For at kortlægge hendes kunstneriske produktion og om muligt at opklare de dunkle punkter i hendes liv, som er så dragende”, siger Nikolaj, der også er konsulent på filmatiseringen af parrets liv i “The Danish Girl”, som har premiere i foråret.

Nyd vores billeder fra åbningen af udstillingen. Men snyd ikke dig selv for at se værkerne i virkeligheden. Udstillingen på Arken varer til den 16. maj 2016.

Læs mere om udstillingen: www.arken.dk/udstilling/gerda-wegener

Nikolaj Pors og Løve Strømper

Nikolaj Pors og den originale reklameplakat Løve Strømper.
Plakaten kan købes i genoptryk her.

gerda wegener udstilling

Gerda Wegener

gerda-og-einar-wegener-foran-gerdas-_sur-la-route-d_anacapri_-under-udstillingen-i-ole-haslunds-hus_1924.-foto-det-kongelige-bibliotek

Gerda og Einar Wegener foran Gerdas Sur la route d’Anacapri under udstillingen i Ole Haslunds Hus,1924. Foto: Det Kongelige Bibliotek.

Dette indlæg blev udgivet i Kunstnere. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *