3 år med gamle reklameplakater

3 års fødselsdag i Dansk Plakatkunst

Nu kan vi fejre 3 års fødselsdag hos Dansk Plakatkunst, og det er jo næsten ikke til at fatte, at der er gået så lang tid, siden vi præsenterede de første genoptryk af sjældne danske reklameplakater Designmuseet i København.

Det var i november 2012, hvor vores første 80 udvalgte, restaurerede og genoptrykte  plakatperler blev beundret i salen på museet – ikke mindst af museets forskningschef Lars Dybdahl og billedkunstner Per Arnoldi.

Se video fra lanceringen her.

Siden er der kommet flere sjældne plakater til, f.eks. det eneste overlevende eksemplar af Aage Lunds hummer-plakat fra 1917, som vi fandt hos kunstnerens oldebarn, samt reklameplakaten for Løve Strømper af Gerda Wegener, der er aktuel både på lærredet med “The Danish Girl” og på udstillingen på ARKEN i Ishøj.

Gerda Wegener tegnede ganske få danske plakater, hvoraf Løve Strømper er den mest sjældne. Også i dette tilfælde er vi temmelig sikre på, at vi har fundet den sidste overlevende plakat og fået lov til at genoptrykke den.

I alt er der nu mere end 100 motiver, der kan købes i genoptryk i vores webshop – og der kommer hele tiden flere til. Vi får tip fra både drevne plakatsamlere og fra private, der falder over en sammenrullet plakat på loftet, og det er vi rigtig glade for. Vi har dog 2 vigtige kriterier for de plakater, vi indlemmer i vores plakatskat: De skal være sjældne – og de skal være smukke!!

Del indlægget

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Ungermann skt hans
Plakathistorier

Sankt Hans for 80 år siden

Ildfest, halsbrækkende luftakrobatik og formations- og militærflyvning. I 1933 var Sankt Hans aften mere vild og vovet end nogensinde, og Arne Ungermann tegnede plakaten.

Læs mere »
Dansk Plakatkunst på Ros Torv i Roskilde
Om projektet

Arnoldis ønskebørn

Dansk Plakatkunst har åbnet en POP-OP butik på RO’s Torv i Roskilde. Per Arnoldi åbnede udstillingen i butikken og strømmede over af begejstring.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.