Fregatten Jylland reddet første gang i 1909

Landsudstillingen Aarhus 1909

Fregatten Jylland fortsætter sin usikre sejlads gennem skiftende regeringer og fordeling af kulturstøtten. Forud for finansloven 2015 bringer det gamle træskib igen sindene i kog med forslag fra DF om at tage kulturpenge fra københavnerne og putte dem i vedligeholdelse af Fregatten, der har ligget ved Ebeltoft som stormomsust turistattraktion siden 1960.

Allerede i 1908 så det ellers ud til at være slut for det gamle skib, hvor det blev besluttet at sælge fregatten til et tysk ophugningsfirma. Men det vakte røre, og en gruppe nationaltsindede købmænd og søofficerer købte den fluks tilbage, og året efter var det en af hovedattraktionerne på Landsudstillingen i Aarhus i 1909.

PERLEN I BUGTEN

Udstillingen i Aarhus var en gigantisk industri-, håndværker- og kulturudstilling, hvor der vistes de ypperligste eksempler på, hvad man kunne præstere i Danmark indenfor industri, håndværk og kultur. Og Fregatten Jylland blev smukt restaureret og kom til at ligge ude i bugten i tilknytning til Landsudstillingen.

Plakaten med et vue over Aarhus Havn og byen i baggrunden blev lavet af Valdemar Andersen (1875-1928), som også lavede udsmykningerne til mange af udstillingsbygningerne, og det blev et højdepunkt i hans karriere.

Plakaten kan købes i webshoppen i valgfri træramme.

Landsudstillingen Aarhus 1909

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

København skyline
Plakathistorier

Københavns skyline 1926

For 90 år siden stimlede folk sammen i Industribygningen i København for at beundre et nyt apparat, der ved hjælp af varme kunne fremstille kulde!

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.