Fregatten Jylland reddet første gang i 1909

Landsudstillingen Aarhus 1909

Fregatten Jylland fortsætter sin usikre sejlads gennem skiftende regeringer og fordeling af kulturstøtten. Forud for finansloven 2015 bringer det gamle træskib igen sindene i kog med forslag fra DF om at tage kulturpenge fra københavnerne og putte dem i vedligeholdelse af Fregatten, der har ligget ved Ebeltoft som stormomsust turistattraktion siden 1960.

Allerede i 1908 så det ellers ud til at være slut for det gamle skib, hvor det blev besluttet at sælge fregatten til et tysk ophugningsfirma. Men det vakte røre, og en gruppe nationaltsindede købmænd og søofficerer købte den fluks tilbage, og året efter var det en af hovedattraktionerne på Landsudstillingen i Aarhus i 1909.

PERLEN I BUGTEN

Udstillingen i Aarhus var en gigantisk industri-, håndværker- og kulturudstilling, hvor der vistes de ypperligste eksempler på, hvad man kunne præstere i Danmark indenfor industri, håndværk og kultur. Og Fregatten Jylland blev smukt restaureret og kom til at ligge ude i bugten i tilknytning til Landsudstillingen.

Plakaten med et vue over Aarhus Havn og byen i baggrunden blev lavet af Valdemar Andersen (1875-1928), som også lavede udsmykningerne til mange af udstillingsbygningerne, og det blev et højdepunkt i hans karriere.

Plakaten kan købes i webshoppen i valgfri træramme.

Landsudstillingen Aarhus 1909

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs videre

Nikolaj Pors hos Dansk Plakatkunst
Om projektet

Jagten på den perfekte streg

Dansk Plakatkunst fejrer 2 års fødselsdag – og vi kniber os selv lidt i armen. Tænk at det på så kort tid er lykkedes at brede kærligheden til de gamle plakatperler ud til så mange!

Læs mere »
Hummeren er reddet
Plakathistorier

Hummeren er reddet

Det eneste overlevende eksemplar af Aage Lunds hummer-plakat fra 1917 er fundet hos kunstnerens oldebarn og genoptrykt af Dansk Plakatkunst.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.