Fregatten Jylland reddet første gang i 1909

Landsudstillingen Aarhus 1909

Fregatten Jylland fortsætter sin usikre sejlads gennem skiftende regeringer og fordeling af kulturstøtten. Forud for finansloven 2015 bringer det gamle træskib igen sindene i kog med forslag fra DF om at tage kulturpenge fra københavnerne og putte dem i vedligeholdelse af Fregatten, der har ligget ved Ebeltoft som stormomsust turistattraktion siden 1960.

Allerede i 1908 så det ellers ud til at være slut for det gamle skib, hvor det blev besluttet at sælge fregatten til et tysk ophugningsfirma. Men det vakte røre, og en gruppe nationaltsindede købmænd og søofficerer købte den fluks tilbage, og året efter var det en af hovedattraktionerne på Landsudstillingen i Aarhus i 1909.

PERLEN I BUGTEN

Udstillingen i Aarhus var en gigantisk industri-, håndværker- og kulturudstilling, hvor der vistes de ypperligste eksempler på, hvad man kunne præstere i Danmark indenfor industri, håndværk og kultur. Og Fregatten Jylland blev smukt restaureret og kom til at ligge ude i bugten i tilknytning til Landsudstillingen.

Plakaten med et vue over Aarhus Havn og byen i baggrunden blev lavet af Valdemar Andersen (1875-1928), som også lavede udsmykningerne til mange af udstillingsbygningerne, og det blev et højdepunkt i hans karriere.

Plakaten kan købes i webshoppen i valgfri træramme.

Landsudstillingen Aarhus 1909

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Censur - skal vi fjerne negeren?
Plakathistorier

Skal vi fjerne negeren?

Vi har genudgivet den sjældne Sven Brash plakat Sort paa Hvidt fra 1918.
Relanceringen af motivet med den karikerede neger falder sammen med debatten om censur i Pippi-universet.

Læs mere »
World Cinema
Plakathistorier

Film i Cirkusbygningen

Cirkus om sommeren og biograf om vinteren – det var fra 1917 virkeligheden for Cirkusbygningen i København. Vi har plakaterne.

Læs mere »
Med Linje BUH til Dyrskue
Plakathistorier

Med Linie Buh til Dyrskuet

Sporvognslinien til Dyrskuet på Bellahøj var let at genkende i gadebilledet, for tronende på fronten sat Aage Sikker Hansens dejlige kvie fra hans plakat Dyrskue Bellahøj (1939).

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.