Genoptryk af sjælden Brasch fra 1926

De Ugiftes Bryllupsrejse

Efter flere års søgen har Dansk Plakatkunst fundet den originale filmplakat “De Ugiftes Bryllupsrejse” fra 1926 og genoptrykt plakaten, så alle nu kan få glæde af den.

Plakaten er tegnet af mestertegneren Sven Brasch og reklamerer for en stumfilm, der bliver beskrevet som: Et ustyrligt morsomt, vittigt og elegant lystspil.

Men i dag er filmen glemt og kun de mest specialiserede filmnørder har nogensinde hørt om den. Den smukke plakat lever dog i bedste velgående, det er plakatkunst af høj, høj klasse.

Kun 2-3 eksemplarer bevaret

“Jeg er ret sikker på, at der kun findes 2-3 eksemplarer af den originale plakat, for jeg har efterlyst den i plakatkredse i årevis, før jeg fik den tilbudt af en anden plakatsamler”, fortæller Nikolaj Pors, der er partner i Dansk Plakatkunst.

Et andet eksemplar findes på Dansk Plakatmuseum i Aarhus, hvor lederen Elsebeth Aasted Schanz siger: ”Skønt at I vil genoptrykke den.”

Man siger, at plakaten er et spejl af tiden, og denne Brasch-plakat er et suverænt eksempel på et sådan snapshot – med hovedrolleindehaver Norma Shearer elegant gengivet i profil, iført modetøj af højeste karat med klokkehat og høj pelskrave. I 1926 var det umuligt at se smartere ud end dette.

Motivet er indrammet med håndtegnet ramme, som Brasch ofte benyttede i sine litografiske plakater, og læg også mærke til hænderne, hvor elegant de er tegnet. Ofte lod Brasch to fingre på hver hånd hænge sammen, så hånden så lettere og ikke så klumpet ud, og det gør han også i dette tilfælde.

Det ser næsten ud som om kvinden beder om at få lagt noget i hånden. Det skulle da lige være en vielsesring, for som den kryptiske titel antyder, så handler denne komedie om et bryllup mellem en søofficer og hans kommende brud, som bruger det meste af filmen på at løbe igennem toget for at finde en præst, der vil vie dem.

Plakaten kan købes her
– med valgfri træramme eller uden ramme.

De Ugiftes Bryllupsrejse (1926) af Sven Brasch

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

DPK presse lancering
Om projektet

Tak for den fine modtagelse

Det var med en vis ydmyghed og nervøsitet, at vi for godt fire måneder siden gik i gang med relanceringen af Dansk Plakatkunst, men vi er blevet modtaget med begejstring.

Læs mere »
World Cinema
Plakathistorier

Film i Cirkusbygningen

Cirkus om sommeren og biograf om vinteren – det var fra 1917 virkeligheden for Cirkusbygningen i København. Vi har plakaterne.

Læs mere »
Nikolaj Pors hos Dansk Plakatkunst
Om projektet

Jagten på den perfekte streg

Dansk Plakatkunst fejrer 2 års fødselsdag – og vi kniber os selv lidt i armen. Tænk at det på så kort tid er lykkedes at brede kærligheden til de gamle plakatperler ud til så mange!

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.