Genoptryk af sjælden Brasch fra 1926

De Ugiftes Bryllupsrejse

Efter flere års søgen har Dansk Plakatkunst fundet den originale filmplakat “De Ugiftes Bryllupsrejse” fra 1926 og genoptrykt plakaten, så alle nu kan få glæde af den.

Plakaten er tegnet af mestertegneren Sven Brasch og reklamerer for en stumfilm, der bliver beskrevet som: Et ustyrligt morsomt, vittigt og elegant lystspil.

Men i dag er filmen glemt og kun de mest specialiserede filmnørder har nogensinde hørt om den. Den smukke plakat lever dog i bedste velgående, det er plakatkunst af høj, høj klasse.

Kun 2-3 eksemplarer bevaret

“Jeg er ret sikker på, at der kun findes 2-3 eksemplarer af den originale plakat, for jeg har efterlyst den i plakatkredse i årevis, før jeg fik den tilbudt af en anden plakatsamler”, fortæller Nikolaj Pors, der er partner i Dansk Plakatkunst.

Et andet eksemplar findes på Dansk Plakatmuseum i Aarhus, hvor lederen Elsebeth Aasted Schanz siger: ”Skønt at I vil genoptrykke den.”

Man siger, at plakaten er et spejl af tiden, og denne Brasch-plakat er et suverænt eksempel på et sådan snapshot – med hovedrolleindehaver Norma Shearer elegant gengivet i profil, iført modetøj af højeste karat med klokkehat og høj pelskrave. I 1926 var det umuligt at se smartere ud end dette.

Motivet er indrammet med håndtegnet ramme, som Brasch ofte benyttede i sine litografiske plakater, og læg også mærke til hænderne, hvor elegant de er tegnet. Ofte lod Brasch to fingre på hver hånd hænge sammen, så hånden så lettere og ikke så klumpet ud, og det gør han også i dette tilfælde.

Det ser næsten ud som om kvinden beder om at få lagt noget i hånden. Det skulle da lige være en vielsesring, for som den kryptiske titel antyder, så handler denne komedie om et bryllup mellem en søofficer og hans kommende brud, som bruger det meste af filmen på at løbe igennem toget for at finde en præst, der vil vie dem.

Plakaten kan købes her
– med valgfri træramme eller uden ramme.

De Ugiftes Bryllupsrejse (1926) af Sven Brasch

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Stjernens Øl på film
Plakathistorier

Da Stjernemanden gik til filmen

ØLFESTIVAL KØBENHAVN 2013 er i gang, og vi fejrer det med et muntert klip fra Bryggeriet Stjernens filmatisering af Sven Henriksens kendte plakat med Stjernemanden.

Læs mere »
Med Linje BUH til Dyrskue
Plakathistorier

Med Linie Buh til Dyrskuet

Sporvognslinien til Dyrskuet på Bellahøj var let at genkende i gadebilledet, for tronende på fronten sat Aage Sikker Hansens dejlige kvie fra hans plakat Dyrskue Bellahøj (1939).

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.