Da Stjernemanden gik til filmen

Stjernens Øl på film

Da bryggeriet Stjernen omkring 1934 fik produceret en film om deres ølproduktion, indgik der også en kort sekvens med Stjernemanden.

Man genskabte simpelthen situationen fra en af tidens mest kendte plakater med en statist, som agerede arbejderen, der indgående betragter sit glas skummende Stjerne Øl, brygget på kammeraternes eget bryggeri.

Den idealiserede unge mand i sit smarte modetøj, der forventningsfuld nyder synet af sin øl, kunne de fleste danskere genkende fra plakaten, der i 1930erne hang overalt i større danske byer. Den blev tegnet af Sven Henriksen (1890-1935) og regnes i dag for en klassiker.

Stjernemanden var i mange år fuldkommen synonymt med arbejdernes kooperative bryggeri Stjernen. Motivet fandtes desuden som emaljeskilt og blev malet på husgavle i gigant udgave. På filmen ses også en række glade børn, der er blevet bestukket med bryggeriets populære mineralvand foran et af gavlmalerierne med den kendte mand.

Se klip fra filmen her

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Nikolaj Pors hos Dansk Plakatkunst
Om projektet

Jagten på den perfekte streg

Dansk Plakatkunst fejrer 2 års fødselsdag – og vi kniber os selv lidt i armen. Tænk at det på så kort tid er lykkedes at brede kærligheden til de gamle plakatperler ud til så mange!

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.