Da Stjernemanden gik til filmen

Stjernens Øl på film

Da bryggeriet Stjernen omkring 1934 fik produceret en film om deres ølproduktion, indgik der også en kort sekvens med Stjernemanden.

Man genskabte simpelthen situationen fra en af tidens mest kendte plakater med en statist, som agerede arbejderen, der indgående betragter sit glas skummende Stjerne Øl, brygget på kammeraternes eget bryggeri.

Den idealiserede unge mand i sit smarte modetøj, der forventningsfuld nyder synet af sin øl, kunne de fleste danskere genkende fra plakaten, der i 1930erne hang overalt i større danske byer. Den blev tegnet af Sven Henriksen (1890-1935) og regnes i dag for en klassiker.

Stjernemanden var i mange år fuldkommen synonymt med arbejdernes kooperative bryggeri Stjernen. Motivet fandtes desuden som emaljeskilt og blev malet på husgavle i gigant udgave. På filmen ses også en række glade børn, der er blevet bestukket med bryggeriets populære mineralvand foran et af gavlmalerierne med den kendte mand.

Se klip fra filmen her

Del indlægget

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs videre

Smagradgrønt til køkkenet
Bolig

Smagradgrønt til boligen

Boligtrenden lige nu er at sætte sit personlige præg med genbrug og natur-materialer. Kig ind i boligstylist Malene Maria Møllers grønne univers.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.