Københavns skyline 1926

København skyline

For 90 år siden strømmede godtfolk til Industribygningen ved Rådhuspladsen i København for at se det nyeste indenfor gas-og elektricitets hjælpemidler til hjemmet.

Plakatkunstneren Sven Henriksen (1890-1935) var fast leverandør til Industriforeningen, hvor han både var scenograf på mange af udstillingerne og tegnede plakaterne.

På hans plakat for Gas og Elektricitets Udstillingen 1926 ses Københavns tårne, kraner og en gasbeholder som silhouetter i den mørke vinternat, mens en varm og lysende søjle af gas og elektricitet rejser sig over byen – med byens våbenskjold tronende på toppen af lyskeglen.

KØLESKABSREVOLUTIONEN

Electrolux stod bag udstillingens virkelige sensation, nemlig et køleskab af mærket Frigidaire: Et nyt apparat, der ved hjælp af varme kunne fremstille kulde!

Nyskabelsen var så stor, at modellen lagde navn til fællesbetegnelsen for alle tidlige køleskabe, som således blev kaldt – en Frigidaire.

Men de første køleskabe var så dyre, at de kun var forbeholdt de rigeste. I 1926 var det svært for københavnerne at forestille sig, at køleskabet meget hurtigt ville blive folkeeje og komme til at revolutionere husmoderens hverdag.

SVEN HENRIKSENS PLAKAT FRA 1926:

Læs mere og se plakaten med forskellige rammer.

Industribygningen 1926

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Amager plakat
Plakathistorier

Amager tegnet med kærlighed

Reklametegner Lis Jans er født i Dragør i 1919, og for over 70 år siden – i 1948 – blev hendes plakat med Amager set i fugleperspektiv udgivet af Amager Turistforening.

Læs mere »
DPK presse lancering
Om projektet

Tak for den fine modtagelse

Det var med en vis ydmyghed og nervøsitet, at vi for godt fire måneder siden gik i gang med relanceringen af Dansk Plakatkunst, men vi er blevet modtaget med begejstring.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.