Mystiske og legendariske Garbo

Garbo den mystiske kvinde

Alt i mens vi venter på, at de største stjerner indtager den glamourøse røde løber til Oscaruddeling nr. 86, bringer vi et tilbud på filmplakaten med portræt af hovedrolleindehaveren, den legendariske Greta Garbo.

Skuespillerinden Greta Garbo (f. 1905-1990) blev hele fire gange nomineret til en Oscar, men vandt aldrig. I 1954 fik Garbo dog overrakt en speciel æres-Oscar for sit uforglemmelige skuespil.

Den svenskfødte skuespiller (oprindeligt Greta Lovisa Gustafson), der blev amerikansk statsborger i 1951, har i sådan grad bevæget amerikanerne med sit skuespil, at hun i dag indtager en flot 5. plads på American Film Institutes (AFI) opgørelser over de største amerikanske legender på det store lærred. Kun overgået af stjerner som Katharine Hepburn, Bette Davis, Audrey Hepburn og Ingrid Bergman.

Plakatmesteren Sven Brasch har tegnet plakaten til den danske filmpremiere på Den Mystiske Kvinde i 1929. Brasch synes at sanse den store skuespillerindes guddommelige aura og fastfryse den evige mystik, der omgærdede Greta Garbos privatliv og roller.

Den Mystiske Kvinde

Se på hendes ansigt. På øjnenes løfter. Her er rullegardinerne af et par øjenlåg på vej i fristende sovekammermørke. Og se på den blodrøde mund, som kan lokke en mand i fordærv!

Plakaten fås til 995,- inkl. en lækker indramning og levering til døren. Oscar-tilbuddet på denne forførende plakat med mystiske Greta Garbo gælder weekenden ud – til søndag den 2. marts.

Se plakaten i webshoppen

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

3 års fødselsdag i Dansk Plakatkunst
Om projektet

3 år med gamle reklameplakater

Vi fejrer fødselsdag. Det var i november 2012, vores første 80 udvalgte, restaurerede og genoptrykte plakatperler blev beundret til lanceringen på Designmuseet.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.