Sundhed og pilletrilleri i 1939

Sundhed og piller

Spis varieret, sov godt og husk at motionere! Vi bliver bombarderet med gode og velmente råd til, hvordan vi kan bevare sundheden og få et langt og lykkeligt liv. Men det er ikke noget nyt.

WHOs årlige Verdens Sundhedsdag den 7. april har siden 1950 råbt op om sundheden, og for 75 år siden, helt tilbage i 1939, blev der i Danmark slået et ordentligt slag for folkesundheden med en gigantisk udstilling i Forum i København.

Danskerne skulle undervises i den rigtige levevis – og også gerne i sundhed i pilleform, mente medicinalindustrien.

Aage Sikker Hansen (1897-1955) tegnede udstillingsplakaten i sin karakteristiske stil. De unge forældre og deres lille barn er nøgne på plakaten, og det gør menneskekroppen til det naturlige blikfang for Den Store Sundhedsudstilling.

Der var meget ny viden at formidle om tidens sundhedsmæssige landvindinger, og det foregik med daglige filmforevisninger, foredrag og demonstrationer i hele den måned, udstillingen varede.

I afdelingen for ernæring optrådte kogekonerne i det arbejdende køkken i henholdsvis sorte og hvide kitler, hvor de hvide tilberedte maden på den rigtige og sunde måde og de sorte på den forkerte og usunde måde. På den måde var det lettere for publikum at få øje på den sunde og ønskede levevis.

Sundhed i Forum

Medicinalfabrikken Ferrosan var repræsenteret med en flot stand, og deres arbejdende pillemaskine med en daglig produktions kapacitet på 100.000 Decamin piller var en særlig attraktion. Hver pille svarede til en teskefuld levertran. Se det var moderne pilletrilleri, der var til at forstå.

Se flere plakatperler af Aage Sikker Hansen:

Meet You in Denmark hos Dansk Plakatkunst
Dyrskue Bellahøj

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Biludstillinger
Moderne hjem

Vild med biler

Biludstillinger har været store publikumsmagneter, lige siden de første automobiler kom på gaden i starten af det 19. århundrede.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.