Reptilicus’ far er død

Reptilicus kultfilm

Ib Melchior, der skrev manuskriptet til en af dansk films største flop, nemlig monsterfilmen Reptilicus, er død i Hollywood, 97 år gammel.

I Hollywood var han kendt som manden, der i B-filmens guldalder både skrev og instruerede kulørte film som “Den vrede planet” (1959) og “The Time Travelers” (1964), og som hævdede, at han havde fået stjålet idéer til TV-serier som »Star Trek«.

Men filmhistorisk er der ingen tvivl om, at Ib Melchior vil blive husket for sit manuskript til en af de mest ufrivilligt komiske monsterfilm nogensinde, nemlig »Reptilicus« fra 1961, skriver Berlingske Tidende.

Ib Melchior

”Denne dansk-amerikanske film forsøger at overføre den daværende trend med kæmpemonstre som Godzilla og King Kong til dansk jord, hvor det lykkes en gruppe forskere at fremavle et forhistorisk monster fra rester af dens hale fundet i Lapland.

Først efter at have kæmpet med den danske hær og den danske flåde, hvis militære disciplin er fremstillet med samme originalitet som en søvndyssende undervisningsfilm, bliver Reptilicus, der er omtrent så skrækindjagende som en handskedukke, nedkæmpet på en miniaturemodel af Rådhuspladsen.”

For det danske filmselskab Saga blev »Reptilicus« en økonomisk katastrofe, og i flere år kostede det filmselskabets medarbejdere bøder bare at nævne filmens navn.

Reptilicus – fiaskofilmen der blev kult.

Plakaten lever videre
Filmplakaten til Reptilicus er tegnet af Aage Lundvald (1908-1983), der i årtier efter 2. verdenskrig producerede i hundredevis af filmplakater og dermed var en af tidens mest benyttede plakattegnere.

Hans særlige, morsomme stil – i de første mange år en kombination af tegning, maleri og fotografi – er kendt og elsket af danske biografgængere, og hans plakater bruges i dag som forsider, når filmene udgives på DVD, så hans værk lever stadig.

Køb eller læs mere om plakaten

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Lotte Freddie med sin bedstemor danserinden Ellen Tegner. Foto Henrik Petit.
Plakathistorier

Kongens dansefeber

Vi har fået en mail fra modejournalisten Lotte Tegner Freddie, der har opdaget at hendes bedstemor var afbildet som danserinde på en plakat. Vi dykkede ned i historien.

Læs mere »
Havudstillingen
Plakathistorier

Lygtefisk til folket

Lygtefisken var en af de mange tusinde prøver og fangster, som Dana ekspeditionerne bragte med hjem fra de to danske havekspeditioner i 20’erne.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.