Da vandring var hipt

Med DSB og så til fods

På søndag d.15.09 er vandrernes dag, og det markerer vi med denne plakat fra 1930’erne, tiden hvor naturen blev dyrket, og vandring var hipt og højeste mode blandt de unge.

DSB udnyttede i den grad tidens interesse for natur og vandring ved at udsende flotte og velredigerede hæfter med titlen Med DSB og saa til fods – ud at se med DSB, som havde mange gode forslag til gåture i naturskønne omgivelser. Som noget helt ekstra udstedte statsbanerne særlige billetter til flere af turene, så en togrejse blev billigere end normalt.

Dansk Vandrelaug blev stiftet i 1930 som en ungdomsforening, hvis formål var at få de unge ud i naturen og få nogle gode oplevelser. Overnatning på vandrehjemmets sovesale kunne lade sig gøre for et lille beløb, forudsat at man deltog i madlavning og rengøring. I 1937 havde Dansk Vandrelaug vokset sig til at have hele 38.000 medlemmer.

Erik Frederiksen har stået for plakaten til DSB kampagnen, som kørte i 1936. Parret, som er iført smart og praktisk tøj, er på vej i naturen, alt i mens statsbanens damptog forsvinder i baggrunden.

Idyl-plakaten af Erik Frederiksen fås i denne weekend til 995,- kr., inkl. indramning og levering til døren.

Med DSB – og så til fods (1936)

Med dsb og så til fods

Del indlægget

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs videre

København skyline
Plakathistorier

Københavns skyline 1926

For 90 år siden stimlede folk sammen i Industribygningen i København for at beundre et nyt apparat, der ved hjælp af varme kunne fremstille kulde!

Læs mere »
Sven Brasch og striberne
Bolig

Sven Brasch og striberne

Sven Brasch brugte striberne som virkemiddel på en række af sine plakater. På tapeter og baggrunde. Og på fejende flotte kjoler til de myndeslanke modeller.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.