Kæmpebiografen Kinopalæet

Kinopalæet 100 år

Det er blevet efterår, og biografernes lunhed lokker. Vi spoler tiden 95 år tilbage til den dengang, hvor de glade biografgængere på Frederiksberg fik deres første store biograf: Kinopalæet.

Den 26. september 1918 slog Kinopalæet for første gang dørene op for biografgængerne i krydset mellem Vodroffsvej og Gammel Kongevej – der hvor Codanhus skuer ud over byen.

I forbindelse med biografåbningen tegnede Børge Biilmann-Petersen denne stemningsfyldte plakat, som viser tidens mondæne par på vej til Frederiksbergs nye attraktion.

Grundlæggeren Constantin Philipsen, en filmproducent og biografmatador fra København, havde årene forinden haft travlt med at åbne hele 24 biografer rundt omkring i landet.

I 1917 overtog Nordisk Film driften af Palads Teatret, der var en Philipsens mange biografer, , og i den sammenhæng indgik de to parter en konkurrenceklausul, der forbød Philipsen at eje flere biografer i København.

Men da byggegrunden på Frederiksberg-adressen meget belejligt stod ledig, slog snedige Philipsen til og åbnede Frederiksbergs første kæmpebiograf – kun få hundrede meter fra Palads Teatret.

Se plakaten i webshoppen

Plakaten af Børge Biilmann-Petersen.

Del indlægget

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

DSB lyntog plakat
Kunstnere

Lyntogets far fylder rundt

Tegneren Aage Rasmussen havde sit gennembrud med den klassiske lyntogsplakat. Han blev siden kaldt kongen af togplakaten. I dag er det 100 år siden, han blev født.

Læs mere »
Turist plakater
Plakathistorier

Velkommen til Danmark

I dag er det den internationale dag for turisme.
Se vores plakater fra dengang, hvor vi satte de fineste kunstnere til at lave reklameplakater for at lokke fremmede til Danmark.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.