Hvilken plakat er den smukkeste?

Facebook2000

Da vi ønsker at kåre Dansk Plakatkunsts smukkeste plakat, står vi og har brug for din hjælp.

Fortæl os din mening ved at svare på nedenstående spørgsmål og deltag i konkurrencen om 1 plakat efter eget valg.

Vind din yndlingsplakat!

Vælg den plakat, som du mener er den smukkeste af alle vores plakater.

Skriv dit svar i kommentarfeltet her nedenunder.

Svar senest søndag den 7. april og deltag i lodtrækningen om en indrammet plakat leveret til døren.

Del indlægget

84 kommentarer til “Hvilken plakat er den smukkeste?”

 1. ‘Kameliadamen’ af Svend Brasch.
  I al sin enkelthed har den et lækkert snit og en flot farve samtidig med at den lever op til sit formål med at levere information.

 2. Margrethe Bjerregaard

  Citron sodavands plakaten fra Carlsberg er smuk, sød og charmerende – og minder mig dels om min barndoms favorit sodavand, og dels om en helt speciel lille pige som skal ha’ den på sit værelse, hvis jeg vinder 🙂

 3. Det er dæleme ikke let at vælge en favorit! Jeg sidder i Tunesien lige nu, så et oplagt valg vil være den smukke plakat “Prinsesse Tam Tam” af Sven Koppel og med tuneseren Josephine Baker, som efter min opfattelse var en både ufattelig smuk og modig kvinde. For dutten, hvor må hun gerne hænge på min væg!

 4. Det er ikke en let opgave, for hvor er der mange utrolig smukke plakater udført i meget høj kvalitet. Den plakat jeg alligvel standsede op og respektfuldt dvælede lidt længere tid ved, var “Kærlighedsvalsen” af Sven Brasch. Imponerende transparent effekt han får skabt i kjolens store skørter. Det er håndværk som i den grad vil klæde min væg 🙂

 5. Tanya Nørgaard

  Jeg synes helt sikkert at Svend Koppels plakat af Josephine Baker i filmen Prinsesse Tam Tam er fantastisk.

 6. Jeg har hele tiden haft hav udstillingen som favorit, men har desværre ikke fået den endnu. Jeg nyder godt af flere andre plakater som f.eks. charlie chaplin og “døm ikke ungdommen” MEN … DYBHAVS-UDSTILLINGEN fra 1931 er fantastisk 🙂

 7. Jeg synes Carlsberg citronsodavand plakaten er helt fantastisk. Den vækker gode minder fra besøg hos bedsteforældrene. Og store som små kan jo forholde sig til en sodavand.
  Designet holder efter min mening også idag. Det er en “rolig” og harmonisk plakat at se på, uden for mange pangfarver og skarpe linjer, som jeg personligt i længden bliver træt af at se på.

 8. Palais de Danse af HE Melchior.

  Denne plakat er vidunderlig! Den får mig til at drømme mig væk til en helt anden tidsalder, hvor galante gentlemen eskorterede smukke kvinder i elegante kjoler og ekstravagante hatte til bal. Og plakatens farver kan man kun blive glad af…

 9. Katrine Rasmussen

  Oma reklamen af Tage Wegner fra 1930, får varmen og glæden op i mig. Den leder mine tanker tilbage på de gamle danske film med Dirch Passer, tilbage til da mormor var ung og arbejde i køkkenet på gården. De blå farver skaber en ro og man må sige at reklamer bliver løftet til moderne kunst på denne plakat, og så ville den passe perfekt ind i mit Nørrebro køkken.

 10. Uha, det er virkeligt svært! ALLE plakaterne er virkelig smukke på hver deres måde og for hver deres tid! Den første der slog mig var Arne Jakobsens Belluvue plakat. Men så kiggede jeg igennem en ekstra gang og nu er jeg landet på Sven Henriksens Eludstilling i Tivoli. Dels har den et godt farvefalg og skarp komposition, men yderligere har den og et budskab der får mig til at trække lidt på smilebåndet den dag idag.

 11. Pingback: Vind din yndlingsplakat hos Dansk Plakat Kunst | Storms Magasin

 12. Mai Fromberg Helgesen

  Jeg synes at Aage Sikker Hansens “meet you in Denmark”
  Er den smukkeste plakat.
  Den er så enkel og fin og så er den malet i nogle dejlige nuancer.

 13. Den mest vidunderlige plakat af alle er buster keaton som fotograf.
  Den hænger over min sofa og Jeg glæder mig over den hver dag.

 14. Den mest vidunderlige plakat af alle er buster keaton som fotograf.
  Den hænger over min sofa og Jeg glæder mig

 15. Dybhavs-udstillingen, helt sikkert! Men hold op, det er svært at vælge, for der er så mange gode.
  Jeg har skrevet et blogindlæg (som er online lige om lidt) om konkurrencen her – og Dansk Plakatkunst i det hele taget – på ihavesevenchairs.com

 16. Det er virkeligt svært at vælge, blandt så mange uimodståelige kunstværker. Citronvandspigen er så fin, men storken vinder. Den aller-smukkeste af jeres plakater er Sikker Hansens ” Meet me in Denmark”

 17. Heidi Petersen

  Jeg synes at den smukkeste plakat er Meet You in Danmark (1939)af Aage Sikker Hansen,fordi det hamonere rigtig godt i farverne også minder det om min barndom når jeg lå på min mormor & morfars græsplæne og kiggede op i himlen på en dejlig varm sommer dag.

 18. Linda Pedersen

  Den smukkeste er National-Scala fra 1931, syntes jeg…Med de smukke farver/skygger i..

  Dernæst er

  Scandinavisk Frøkompagni er min favorit. En ukendt kunstner.
  Det er næsten ganske umuligt, at vælge en. Hvilke ting skal man (jeg vælge ud fra). Har valgt ud fra, at den jeg syntes er smuk. Den næste det var den jeg pt ville vælge til, at hænge i mit køkken. Som skal til at have en overhaling og der ville det passe ind…

 19. Nationalscala af Arne Ungermann fra 1931.

  Smukke linjer, fest og glade dage og hele forberedelsen i at klæde sig flot på, før man går ud.

 20. Puha det er godt nok svært at skulle vælge. Jeg kan vældig godt lide Hellesen Cykellygte Element, Kun en Model og Den Mystiske Kvinde. Hvis jeg SKAL vælge mellem de tre plakater så er Kun en Model den smukkeste. Fine farver, neutral nok til at den kan anvendes de fleste steder og alligevel spændende at kigge på. Ja tak!

 21. mia holme bulgin

  Den plakat jeg havde malet billedet til (en gang i 1990erne , tror jeg ). Johanne fra Daugbjerg hed filmen. Jeg var dog ikke tilfreds med den måde, instruktøren og trykkeren havde klistret hendes navn i store felter over billedet. Og ellers er jeg til meget enkle plakater.

 22. I har mange rigtig smukke plakater. Jeg vakler lidt mellem Ungermanns plakat for Lufthavnsløbet og Tage Werners OMA Margarine. På den ene side elsker jeg dynamikken i Ungermanns racerbil – på den anden side glæder jeg mig over Tage Werners næsten Cassandraagtige, legende stil i OMA plakaten. Jeg var så privilegeret at have Tage Werner som underviser på Kunsthåndværkerskolen. Uden dog at vide hvad han egentlig havde lavet. Han var den fuldendt gentleman, der ikke gik rundt og pralede med den slags bagateller.
  Derfor vil jeg elske at have en af hans ting på min væg! Og derfor må min stemme falde på OMA margarine

 23. Jeg synes at National-Scala plakaten fra 1931 af Arne Ungermann er den smukkeste.

  Man venlig hilsen
  Tina

 24. Jonas Enevoldsen

  Jeg synes at Arne Ungermann’s plakat: Lufthavnsløbet, 1949, er den flottests plakat I har i jeres udvalg.

 25. Marina Geralis

  Jeg har to yndlingsplakater:

  1 Chaplin som Greve
  – fordi han er både rørende og komisk og ser så sølle ud. En fantastisk skuespiller der stadig holder. Smuk med rene linier og grafisk look.

  2 Stjernens øl og mineralvande
  – fordi den oser langt væk af sommer og sol og en tiltrængt ølpause. Man bliver helt tørstig efter skummende og boblende øl i varmen og kan se hvilken tilfredshed og nydelse der er til stede i billedet.

 26. Jeg synes at spillet mellem typografier, samt den isometriske tegning af teatret på Bellevue-plakaten er virkelig smuk.

  Derfor stemmer jeg på BELLEVUE REVUEN

  VH Simon

 27. Jakob W. Jensen

  Bellevue revuen

  Fordi den med få farver og enkelt grafik er en smuk repræsentant for dansk plakatkunst. Den signalerer sommer og livsglæde, i en ramme af bøgetræer og vand.
  Tænk bare på vores nationalsang!

  MVH
  Jakob

 28. Jeg synes simpelthen at denne plakat:

  http://www.danskplakatkunst.dk/plakater/alle-plakater/aarhus-koebenhavn

  med en reklame for DFDS om at turen København-Århus koster 16 kroner er helt helt fantastisk smuk!! Og den ville hænge rigtig pænt hjemme i min stue, hvor der bor to eksil århusianere her i København der nogen gange drømmer om, at det kun koster 16 kr at tage på besøg i Århus:-)

  Håber virkelig jeg vinder, da SU budgettet ikke rækker til at købe den lige foreløbigt!!:-)

 29. DYRSKUE BELLAHØJ (1939)
  KUNSTNER: AAGE SIKKER HANSEN

  Det syntes jeg er en af de smukkeste plakater. Sikker Hansen har flere gange fanget den “danske sommersjæl” på sine plakater. Og denne summer af både sommer, dyreskue og et superflot typografisk præg.

 30. Carlsberg- citronsodavand med den lille pige er utrolig smuk og jeg ved lige hvor den skulle hænge henne, hvis jeg skulle være så heldig.

  <3 <3

  Venlig hilsen Eva

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Dansk Plakatkunst i Børsen
Bolig

Retro på den fede måde

En håndfuld af vores mest populære plakater pryder i dag et flot opslag i Børsen Weekend, der har taget temperaturen på dansk plakatkunst.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.