Umuligt at kåre den smukkeste plakat

dpk_banner

Da vi bad om hjælp til at kåre den smukkeste plakat hos Dansk Plakatkunst, havde vi ingen anelse om, hvor svær en opgave vi havde stillet.

Der er stemt på i alt 37 forskellige plakater som den smukkeste – det er omtrent halvdelen af alle de plakater vi har! Så det vidner om, at der er lykkedes os at sammensætte et godt og bredt udvalg af smukke danske plakater.

smukkeste plakat

Titlen som ”Dansk plakatkunst smukkeste” blev efter tæt løb til en delt sejr mellem Carlsberg Citronvand (1908) og Kameliadamen (1922), tegnet af henholdsvis Valdemar Andersen og Sven Brasch.

Men også Bellevue Revuen (1936), National Scala (1931), Meet you in Denmark (1939) og Chaplin som Greve (1918) har været populære bud. Se de mange besvarelser og begrundelser her.

Vi takker for jeres deltagelse!

Vinderen af konkurrencen er fundet ved lodtrækning, det blev Christina Bruun Olsson, som ikke havde helt let ved at finde sin favorit:

”Det er ikke en let opgave, for hvor er der mange utrolig smukke plakater udført i meget høj kvalitet. Den plakat, jeg alligevel standsede op og respektfuldt dvælede lidt længere tid ved, var “Kærlighedsvalsen” af Sven Brasch. Imponerende transparent effekt han får skabt i kjolens store skørter. Det er håndværk som i den grad vil klæde min væg”.

Del indlægget

1 kommentar til “Umuligt at kåre den smukkeste plakat”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Plakatkunsten kom fra syd
Plakathistorier

Plakatkunsten kom fra syd

Plakater har man kendt til i mange hundrede år, men den egentlige plakatkunst blev først født i 1800-tallet, og det foregik i Frankrig og i Tyskland.

Læs mere »
Sort paa Hvidt på Højbro Plads 1918
Plakathistorier

Sort paa Hvidt på Højbro Plads

I 1918 indrykkede ugebladet Sort paa Hvidt en annonce i Ekstra Bladet, hvor de søgte efter “2 rigtige negre” til at sælge bladet. Og det lykkedes! Her er salgsboden på Højbro Plads.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.