Vild med biler

Biludstillinger

Denne weekend sætter Dansk Plakatkunst fart over feltet med tre biludstillingsplakater af den relativt ukendte men aldeles fremragende plakatkunstner Sven Henriksen (1890-1935).

Sven Henriksen var den eneste af tegnerne i dansk plakatkunsts guldalder, der udelukkende specialiserede sig i plakatproduktion, og han blev en rutineret leverandør af smukke og meget iøjnefaldende plakater. Hans produktion er kendetegnet ved, at han især lavede reklame- og udstillingsplakater som disse tre skønne  biludstillingsplakater.

Plakaterne blev fremstillet som reklame for biludstillinger i 1926 og 1930, som alle blev en stor succes med besøgende i hobetal, der flokkedes foran hovedattraktionen – personautomobilet. Fascineret af personbilens egenskaber og muligheder var bilisme allerede dengang lig med frihed.

Del indlægget

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs videre

Imponerende Gerda Wegener udstilling på Arken
Kunstnere

Imponerende Gerda Wegener udstilling

Vi har været til åbningen af Gerda Wegener udstillingen på Arken. Et orgie af flirtende piger, glamourøse divaer og sensuelle kvinder. En leg med seksualitet og kønslig identitet.

Læs mere »
Den Permanente 100 år
Plakathistorier

Den Lille Havfrue fylder 100 år

I 100 år har hun siddet på stenen på Langelinje. Vi fejrer den lille dames 100-års fødselsdag med et tilbud på Arne Ungermanns plakat Den Permanente 1956.

Læs mere »
Turist plakater
Plakathistorier

Turisme på plakaten

Siden 1930’erne har plakaten været et vigtigt våben i kampen om at få turister til Danmark.
Aage Sikker Hansen og Henry Thelander var nogle af de første til at sætte Danmark på plakaten.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.