Flyvefeber på Kløvermarken nytår 1910

Flyvefeber

I nytåret 1909/10 var hele København grebet af Flyvefeber. Luftrummet skulle erobres, og pionerne kæmpede om at skrive sig ind i historien. Der var udlovet en præmie til den første danske aviatiker, der turde flyve udenfor flyvepladsen uden mulighed for at nødlande.

Betingelsen for at vinde præmien var, at maskinen skulle flyve helt ud og runde Prøvestenen i Øresund, før den vendte tilbage til Kløvermarken på Amager. Robert Svendsen vovede forsøget i let snevejr og gennemførte turen, som efter den tids målestok var en hasarderet langdistanceflyving.

Axel Nygaards gule reklameplakat trak københavnerne til de halsbrækkende nytårs-løjer på Kløvermarken på Amager. Og der var da heller ikke så meget at betænke sig på: En taxa-tur fra Rådhuspladsen til Kløvermarken kunne gøres for 25 øre, står der på plakaten.

Vi har fået lov til at genoptrykke den historiske plakat. Få den med valgfri træramme og levering til døren.

Flyveugen af Axel Nygaard >>

Flyveugen

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Sundhed og piller
Plakathistorier

Sundhed og pilletrilleri i 1939

Det er international Sundhedsdag den 7. april. Dagen blev opfundet af WHO i 1950, men allerede i 1939 blev der stillet skarpt på folkesundheden med en gigantisk sundhedsudstilling i Forum i København.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.