Dansk Plakatmuseum elsker originaler

Dansk Plakatmuseum i Aarhus

Plakatmuseet i Aarhus har været igennem en større istandsættelse, men nu er den  permanente udstilling Genkendelsens Glæde med de danske plakatklassikere igen åben for publikum på museet i Den Gamle By.

Genkendelses Glæde er det helt rigtige navn til udstillingen, der viser stribevis af originale plakater af både kendte og ukendte kunstnere. Hver især fortæller de en historie – om et produkt, en udstilling, en film eller noget helt fjerde. Og samlet er plakaterne en stærk stemme i vores fælles kulturhistorie i det 20. århundrede.

Mange af plakaterne findes kun i et enkelt eller i ganske få eksemplarer. Mange af dem kan altså nu ses på udstillingen, men der er også mange, der sover rævesøvn i museets arkiv og venter på chancen til at komme op i lyset og – hvem ved – måske blive genoptrykt, så flere kan få glæde af den fine plakatkunst.

Tak til Dansk Plakatmuseum i Aarhus for at passe godt på vores historie. Og for at give os lov til at affotografere og genudgive en række perler fra den vidunderlige plakatskat.

Besøg Dansk Plakatmuseum

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Reklamekunst på Rådhuspladsen 1945
Plakathistorier

Reklamekunst på Rådhuspladsen 1945

For 75 år siden skulle der gang i hjulene igen. På Rådhuspladsen blev der opsat en ny plakatsøjle, der havde store flade sider, så reklameplakaterne kunne sættes op i firedobbelt størrelse.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.