Vi genudgiver den ægte Rasmus Klump fra 50’erne

Rasmus Klump genudgives af Dansk Plakatkunst

Med eksklusive rettigheder fra Egmont gengiver Dansk Plakatkunst nu en stribe billeder og avisstriber med “den ægte” Rasmus Klump fra 50’erne. Vi har stået på hovedet i tegnerens kæmpe arkiv og fundet de smukkeste, sjoveste og sødeste tegninger fra Rasmus Klumps verden, som vi husker den. 

Avisstriber og håndtegnede akvareller

På de allerførste avisstriber fra 50’erne finder vi den “ægte” Rasmus Klump, fra før han blev farvelagt og udkom i bøger og på film. 

Vi har valgt at genudgive striberne med de originale håndskrevne tekster, rettelser, tilføjelser, taperester m.m. De originale striber sælges kun gennem danskplakatkunst.dk i et begrænset oplag.

Se striberne her

Rasmus Klump levede videre i farve efter avisstriberne, og her har vi udvalgt en række flotte, sjove og hyggelige motiver med Rasmus Klump og hans venner, alle tegnet af Vilhelm Hansen før computeranimationens tid.

Rasmus Klump er den største figur i dansk tegneseries historie. Siden han kom til verden i 1951, er han udkommet i mere end 20 lande og har solgt mere end 20 millioner tegneseriehæfter. Tegneseriestriben, der blev publiceret i mere end 120 aviser i 21 lande, blev trykt i over 30 millioner eksemplarer. 

Rasmus Klump Årstiderne
Årstiderne, akvareller med Rasmus Klump og hans venner.
Rasmus Klump Striber
Rasmus Klump Striber fra 50’erne.

Dansk Plakatkunst har igennem de sidste 8 år specialiseret sig i af finde sjældne stærke motiver af store danske plakatkunstnere og genoptrykke dem i en høj kvalitet.

– Det lå lige for, da Egmont gav os muligheden for at gå i Carla og Wilhelms arkiver, og det har været spændende at finde de sjældne tegninger og striber frem. Jeg er især vild med Årstiderne, hvor Vilhelm Hansen har tegnet Rasmus Klump og hans venner i hver måned året rundt. Det er nogle rigtig skønne billeder, siger Inge Bang, der er partner i Dansk Plakatkunst.

Se alle Rasmus Klump billeder og striber i webshoppen

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Sven Brasch og striberne
Bolig

Sven Brasch og striberne

Sven Brasch brugte striberne som virkemiddel på en række af sine plakater. På tapeter og baggrunde. Og på fejende flotte kjoler til de myndeslanke modeller.

Læs mere »
Plakatkunsten kom fra syd
Plakathistorier

Plakatkunsten kom fra syd

Plakater har man kendt til i mange hundrede år, men den egentlige plakatkunst blev først født i 1800-tallet, og det foregik i Frankrig og i Tyskland.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.