Storm P skabte historie med Peter og Ping

Storm P Peter og Ping

Storm P’s Peter og Ping er en af de mest populære tegneseriestriber, som Storm P. skabte. Peter og Ping regnes for at være den første danske tegneserie, fordi den brugte talebobler i modsætning til Storm P’s De tre små mænd, der ikke havde tekst men udelukkende bestod af visuelle gags.

Peter Vimmelskaft gjorde sin entre i B.T. i serien Peter Vimmelskafts Oplevelser den 8. august 1922. Et par måneder efter, den 7. november gik Peter på restaurant med den lille pingvin Ping, og dermed var makkerparret Peter og Ping født. For at slå på tromme for nyskabelsen tegnede Storm P. kort efter denne sjove plakat Vi er Peter og Ping som reklame for tegneserien i B.T.

Den er pingeling

Serien handler om den trivelige lille mand med bowler, butterfly og cigar – Peter Vimmelskaft, og hans ligeså velklædte pingvin Ping. Det er de dagligdags små begivenheder og særligt deres møder med andre personer, der er omdrejningspunktet. De små situationer ses fra to vinkler, først gennem den snusfornuftige voksne Peter, og dernæst den lille rapnæbbede Ping, der tit har et ganske andet perspektiv på tilværelsen.

De lægger mærke til vidt forskellige ting, og det er sammenstødet mellem deres observationer, der skaber de finurlige pointer og replikskifter. Peter er en velformuleret herre, mens Ping har et lille ordforråd;  Højt Skum, Den er pingeling, Humbum og First Class er et par af de gloser, Ping ofte skyder ind. Disse blev hurtigt adopteret i det daglige talesprog og blev en del af datidens københavnerjargon.

Den er Pingeling

Ping Klubben

Peter og Pings popularitet kan også måles i den enorme mængde af merchandise, der blev lavet med de to karakterer. I 1927 oprettede Det Berlingske Hus Ping Klubben for børn. Den blev en stor succes og havde på sit højeste godt 80.000 medlemmer.

Det blev til i alt 8.000 tegninger med de to figurer i løbet af 27 år og Storm P. fortsatte med at tegne serien frem til sin død i 1949.

Vi er Peter og Ping plakat

Tegneserien Peter og Ping blev født i 1922, og kort efter tegnede Storm P. denne sjove plakat Vi er Peter og Ping som reklame for tegneserien i B.T.

Køb plakaten i webshoppen.

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Biludstillinger
Moderne hjem

Vild med biler

Biludstillinger har været store publikumsmagneter, lige siden de første automobiler kom på gaden i starten af det 19. århundrede.

Læs mere »
Sort paa Hvidt på Højbro Plads 1918
Plakathistorier

Sort paa Hvidt på Højbro Plads

I 1918 indrykkede ugebladet Sort paa Hvidt en annonce i Ekstra Bladet, hvor de søgte efter “2 rigtige negre” til at sælge bladet. Og det lykkedes! Her er salgsboden på Højbro Plads.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.