Danske originaler efterlyses

Dansk Plakatkunst

Dansk Plakatkunst opfordrer danskerne til at gå i gemmerne for at finde glemte kunstplakater.

”Jeg har gennem de sidste 25 år samlet på dansk plakatkunst og ved af erfaring, at der rundt omkring i de danske hjem, på lofter og i kældre, gemmer sig fantastiske originale og velbevarede designplakater, som fortjener at blive restaureret og genudgivet. Det vil vi gerne medvirke til sammen med arvinger og rettighedshavere,” siger Nikolaj Pors, der som passioneret samler er én af initiativtagerne bag Dansk Plakatkunst.

”Mange har et stykke talende kulturhistorie på væggen – men er ikke nødvendigvis klar over, at de måske har et unikt værk hængende ”, siger journalist og tv-producent Troels Uhrbrand Rasmussen, der er den anden af de to initiativtagere.

Er man så heldig at have en velbevaret original hængende, så opfordrer Dansk Plakatkunst til, at man kontakter dem på e-mail: info@danskplakatkunst.dk. Mailen må meget gerne indeholde både et fotografi af plakaten sammen med en kort beskrivelse med kunstnerens navn og værkets stand. Dansk Plakatkunst vil herefter vurdere mulighederne for restaurering og genudgivelse.

Er man én af de heldige ejere af en plakat, der udgives efter godkendelse af arvinger, familie og CopyDan, så modtager man naturligvis en dusør.

Del indlægget

1 kommentar til “Danske originaler efterlyses”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

kultfilmen Himmelskibet
Plakathistorier

Kultfilm fra rummet anno 1918

Verdens første science-fiction film var dansk og havde premiere i skyggen af 1. verdenskrig i 1918. Filmen fik en hård medfart af samtidens kritikere, men plakaten af Ernst Åkerbladh lever videre.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.