Dansk Plakatkunst relanceres

Dansk Plakatkunst relanceres

Plakaterne blev skabt til at råbe højt på plankeværket, men har vist sig at have et evigt liv i kraft af grafisk kvalitet og gode historier. Danmark havde nogle af verdens førende plakatkunstnere i plakatkunstens såkaldte “guldalder”, og nu kan de store tegneres motiver pryde dine vægge.

Med projektet Dansk Plakatkunst er en række glemte værker fra årene 1900-1965 genfundet, restaureret og gjort tilgængelige for alle. I første omgang har vi fået specialtrykt 80 unikke værker med stilrene design, der appellerer til det moderne menneske og boligindretning i det nye årtusinde.

Plakaterne er et vidnesbyrd om det 20. århundredes udvikling og er levende tidslommer fra vores fælles historie. Det ligger i plakatens ånd, at den er et spejlbillede af sin tid og motiverne er derfor også en guldgrube af sjove historier om tidens begivenheder, produkter og film. Plakaterne reklamerer for teater-, kunst- og biludstillinger, lokker til besøg på badeanstalter og i biografer og annoncerer for øl, togrejser, kaffe, margarine og meget mere.

Det forenklede budskab og stramme design gør plakaterne velegnede til moderne boliger. Det er in at have plakater, der passer til hjemmets stil og farver, og det sjovt at have et stykke talende kulturhistorie på væggen.

Alle plakaterne er affotograferet, grafisk restaureret og trykt på det bedste papir i høj offset kvalitet for at komme så tæt på de originale kunstværker som muligt.

Del indlægget

1 kommentar til “Dansk Plakatkunst relanceres”

  1. Det er imponerende så mange ukendte plakter i har fundet frem.Der er mange som jeg ikke har set før.
    Jeg har selv nogle smukke gl. plakter som fortjener at komme frem i lyset – er I interesseret i at se dem ?
    Med venlig hilsen K. Simonsen, Aalborg

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

kultfilmen Himmelskibet
Plakathistorier

Kultfilm fra rummet anno 1918

Verdens første science-fiction film var dansk og havde premiere i skyggen af 1. verdenskrig i 1918. Filmen fik en hård medfart af samtidens kritikere, men plakaten af Ernst Åkerbladh lever videre.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.