Vi flager og giver 200 kroner i rabat

Dansk Plakatkunst serie

Vi fejrer en succesfuld lancering med en rabat til alle, der tilmelder sig vores nyhedsbrev. Tilmeld dig på forsiden!

Hele grundideen om, at det bedste fra den danske plakatkunsts storhedstid passer godt ind i moderne hjem, ser ud til at falde i danskernes smag. Som man kan se på billedet her, ser plakaterne fantastiske ud, når de i træramme og glas hænger i et klassisk hjem.

Det interessante er, at plakaterne i dag roses af kunstnere, professorer, indretningseksperter og danskere med lyst til noget nyt på væggene. Men de var slet ikke tiltænkt et liv på en hvid væg. Plakatens enkle budskab opstod for at råbe højt i den nye, moderne storby – på plankeværker og plakatsøjler.

Plakaterne blev skabt i perioden 1900–1950 af nogle af vores bedste grafiske kunstnere i et smukt og frugtbart samarbejde med annoncører, udstillere og filmselskaber. Nogle af kunstnerne er kendt af danskerne, andre er ikke. Fælles for dem er, at deres plakater holder i dag, og kunstnerne fortjener at være folkeeje.

De rendyrkede budskaber overlevede sin egen tid. Og på grund af den nødvendige enkelthed holder motiverne stadig i dag. Både som brugskunst og som udsmykning på væggene i moderne hjem.

Del indlægget

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

2 kommentarer til “Vi flager og giver 200 kroner i rabat”

  1. Jørgen Bundsgaard

    Hvor er det nogle fantastisk moderne motiver.
    Stor ros for at de har samme størrelse, så man kan have dem hængende ved siden af hinanden.

    1. Dansk Plakatkunst

      Ja de fleste af vores plakater er trykt i samme størrelse, så de ser godt ud ved siden af hinanden. En håndfuld af dem er dog trykt i det aflange “DSB-format”. Vi har lavet en særlig kategori for de Høje Smalle.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Arne Jacobsen plakater
Kunstnere

Arne Jacobsens sjældne plakater

Danmarks mest berømte arkitekt Arne Jacobsen er bedst kendt for sine møbler, men han tegnede også nogle få plakater, bl.a. Radiofoni Udstillingen (1932) og Bellevue Revuen (1936).

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.