Royal Copenhagen dækker op til jul og vi er med

Royal Copenhagen julebord

I snart 60 år har Royal Copenhagen sparket julen i gang med en fremvisning af årets juleborde, som bliver dækket af særligt inviterede gæster. 

Alt fra balletdansere til kokke har prøvet kræfter med det kongelige porcelæn i julens navn, og i år er der 5 smukke juleborde at gå på opdagelse i.

Et af julebordene er dækket af modejournalisten Lotte Freddie, der har genskabt julebordet fra sin barndoms jul hos sin mormor. Og hendes mormor troner ved bordenden: Det er nemlig Ellen Tegner, der er model på Valdemar Andersens danseplakat fra 1908. 

Julebord med Flora Danica og Dansk Plakatkunst

Kongens dansefeber

Læs også historien om, hvordan Lotte Freddie opdagede plakaten med sin mormor – plakaten af Valdemar Andersen var nemlig glemt af de fleste, da vi i 2012 genudgav den til lanceringen af Dansk Plakatkunst.

Lotte Freddies mormor Ellen Tegner var en eminent og fejret balletdanserinde og en gnistrende smuk skønhed, uhyre temperamentsfuld og huskes endnu i familien som en meget stor personlighed.

Plakattegnerenen Valdemar Andersen brugte i 1908 Ellen Tegner som blikfang på sin plakat for en danseudstilling, og da vi lancerede plakaten i genoptryk mere end 100 år senere fik vi en mail fra Lotte Freddie: Hun havde genkendt sin mormor på plakaten.

Og da vi dykkede ned i historien, fik den en direkte link til Amalienborg og Kong Christian 10. Læs hele historien her:

Læs hele historien her

Lotte Freddie med sin bedstemor danserinden Ellen Tegner. Foto Henrik Petit.
Modejournalist Lotte Freddie fandt sin mormor på en af vores plakater til lanceringen.

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Riddersalen fylder 100 år
Plakathistorier

Riddersalen 100 år

Kunstnerkabareten Riddersalen i Lorry på Frederiksberg fylder 100 år denne sommer, og gennem årene er de skiftende forestillinger blevet annonceret på den smukke stribede plakat.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.