Riddersalen i vores hjerter

Riddersalen af Sven Brasch

Det var Riddersalen – en af vores mest elskede plakater – der gemte sig bag sidste låge i vores advents-kalender. Plakaten er tegnet af Sven Brasch i 1919 til forlystelsesstedet Lorry på Frederiksberg.

I kunstnerkabareten Riddersalen, der åbnede i 1914, blev publikum trakteret med en skønsom blanding af visesangerinder, klaverhumorister, småsketches og korte uddrag af operetter. Det tomme felt i plakaten var beregnet til, at kabarettens skiftende programmer kunne trykkes i feltet, og således kunne plakaten også løbende anvendes i en helt aktuel udgave.

På plakaten lader Sven Brasch med vanlig elegance kabaret-sangerinden træde frem med de samme striber på kjolen som på tapetet i baggrunden, men på grund af kjolens folder alligevel helt forskellig og smart iøjnefaldende. Alt imens pianisten i baggrunden sørger for at antyde den musikalske ledsagelse og slår stemningen på stedet an.

Vi har trukket lod blandt de op mod 100, der har svaret rigtigt i vores adventskonkurrence, og vinderen blev meget passende Gisle Thorsen fra Frederiksberg. Tillykke!

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Læs videre

Ungermann skt hans
Plakathistorier

Sankt Hans for 80 år siden

Ildfest, halsbrækkende luftakrobatik og formations- og militærflyvning. I 1933 var Sankt Hans aften mere vild og vovet end nogensinde, og Arne Ungermann tegnede plakaten.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.