Riddersalen i vores hjerter

Riddersalen af Sven Brasch

Det var Riddersalen – en af vores mest elskede plakater – der gemte sig bag sidste låge i vores advents-kalender. Plakaten er tegnet af Sven Brasch i 1919 til forlystelsesstedet Lorry på Frederiksberg.

I kunstnerkabareten Riddersalen, der åbnede i 1914, blev publikum trakteret med en skønsom blanding af visesangerinder, klaverhumorister, småsketches og korte uddrag af operetter. Det tomme felt i plakaten var beregnet til, at kabarettens skiftende programmer kunne trykkes i feltet, og således kunne plakaten også løbende anvendes i en helt aktuel udgave.

På plakaten lader Sven Brasch med vanlig elegance kabaret-sangerinden træde frem med de samme striber på kjolen som på tapetet i baggrunden, men på grund af kjolens folder alligevel helt forskellig og smart iøjnefaldende. Alt imens pianisten i baggrunden sørger for at antyde den musikalske ledsagelse og slår stemningen på stedet an.

Vi har trukket lod blandt de op mod 100, der har svaret rigtigt i vores adventskonkurrence, og vinderen blev meget passende Gisle Thorsen fra Frederiksberg. Tillykke!

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Plakatkunsten kom fra syd
Plakathistorier

Plakatkunsten kom fra syd

Plakater har man kendt til i mange hundrede år, men den egentlige plakatkunst blev først født i 1800-tallet, og det foregik i Frankrig og i Tyskland.

Læs mere »
Turist plakater
Plakathistorier

Velkommen til Danmark

I dag er det den internationale dag for turisme.
Se vores plakater fra dengang, hvor vi satte de fineste kunstnere til at lave reklameplakater for at lokke fremmede til Danmark.

Læs mere »
Dansk Plakatkunst i Børsen
Bolig

Retro på den fede måde

En håndfuld af vores mest populære plakater pryder i dag et flot opslag i Børsen Weekend, der har taget temperaturen på dansk plakatkunst.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.