Er det en Ungermann eller en Henrik Hansen..?

Ungermann eller Henrik Hansen

Plakatkunstnernes signaturer på deres værker er ofte kunstværker i sig selv, og den rigtige signatur er garant for plakatens ægthed. Men nogle signaturer ligner hinanden så meget, at de skaber forvirring.

Mens garvede plakatsamlere sjældent er i tvivl om, hvilken kunstner der har tegnet deres krusedulle på plakaten, så kan nogle af signaturerne godt gøre os andre forvirrede.

Vi får særligt hyppigt spørgsmål om plakater af Arne Ungermann og Henrik Hansen – hvad er nu det.. underskiver de begge deres værker med et “U”?

Kig efter nedstregen..

Og ja, det ser sådan ud, men for kendere er der tydelig forskel på de to signaturer. Vi har bedt vores plakatekspert Nikolaj Pors om en forklaring:

“Ungermanns og Henrik Hansens signaturer har ofte givet anledning til forvirring og misforståelser, for de ligner hinanden vældig meget. Men de er ikke helt ens.

Ungermann signerer sig altid med U-, hvor bogstavet står rent uden “nedstreg” i højre side.  En sådan nedstreg har Henrik Hansen derimod altid på sit “u” – som nok slet ikke er et “u”, men måske snarere et “n”..? Det er forskellen på de to signaturer.”

Nikolaj Pors, Dansk Plakatkunst.
Henrik Hansen og Arne Ungermann

Her er de to plakater, vi har hentet signaturerne fra:
Henrik Hansens Gribskovbanen og Arne Ungermanns Dansk Reklamekunst.

Del indlægget

1 kommentar til “Er det en Ungermann eller en Henrik Hansen..?”

  1. Hej,

    Jeg har et maleri signeret af Henrik Hansen. Illustration til familiejournalen (eller hjemmet?) i 40’erne. Forestiller HC Andersen der klipper papirklip op mod solen med Holsteinsborg slot i baggrunden.

    Signaturen svarer til Signaturet venstre ovenfor.

    Mvh

    Peter Korsgaard

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Steelposters hos Dansk Plakatkunst
Bolig

Steelposters – et nyt og råt design

Nu kan du få vores klassiske plakater i et helt nyt design. Vores nye serie af Steelposters er trykt direkte på stål med synlige kanter, hvilket giver et stærkt og mere råt og moderne look.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.