Broadway er Franks store kærlighed

Plakatsamleren Frank Schalck Christensen har efter 15 års eftersøgning fundet et af de sidste originale eksemplarer af Sven Braschs plakat Broadways Store Nat fra 1927.

Plakaten er ekstremt sjælden. Af det samlede oplag på 3-500 stk. findes kun enkelte eksemplarer bevaret i dag, formentlig kun 2-3 stykker.

”Man kan godt sige, at den plakat er min store kærlighed. Jeg synes, plakaten er helt vidunderlig i det enkle design med silhuetten og striberne – og så er den jo også lidt lummer, hvilken gør den meget usædvanlig for sin tid”, siger Frank Schalck Christensen, der er indehaver af Nørrebros Indramning i Blågårdsgade og leverandør af kvalitetsindramninger til Dansk Plakatkunst.

“Plakaten dukkede flere gange op på forskellige plakatsamler-hjemmesider, men den blev hver gang solgt lige for næsen af mig. Men nu lykkedes det endelig for mig at købe den, og det er jeg så glad for. Den er en af de smukkeste perler i min samling”, siger Frank.

Plakaten er et stilsikkert men usædvanligt uartigt mesterværk af tegneren Sven Brasch, der regnes for en af vores ypperligste plakatkunstnere.

Den er fra Braschs senere periode i slutningen af 1920’erne, hvor han arbejdede i flere forskellige stilarter. Striberne på plakaten er et af kunstnerens velkendte virkemidler, men silhouetten – og slet ikke en så uartig silhuet – er ikke typisk for ham.

Plakaten er oprindeligt et fint litografisk tryk – udført på det meget anerkendte trykkeri Kruckow & Waldorff. Det er meget smukt håndværk, som det var typisk for plakaterne på den tid, selvom også denne plakat kun var tiltænkt et kort liv på byens plankeværker og plakatsøjler.

Frank Schalck Christensen har været så venlig at udlåne sin store kærlighed til Dansk Plakatkunst, så vi kunne affotografere og genoptrykke den – naturligvis med tilladelse fra Braschs familie.

Se Broadways Store Nat i webshoppen

Broadways Store Nat

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Reklamekunst på Rådhuspladsen 1945
Plakathistorier

Reklamekunst på Rådhuspladsen 1945

For 75 år siden skulle der gang i hjulene igen. På Rådhuspladsen blev der opsat en ny plakatsøjle, der havde store flade sider, så reklameplakaterne kunne sættes op i firedobbelt størrelse.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.