Riddersalen 100 år

Riddersalen fylder 100 år

For 100 år siden åbnede kunstnerkabaretten Riddersalen i Lorry på Frederiksberg.

Forlystelseskongen Lorry ville selvfølgelig gerne lokke folk indenfor til sine visesangerinder og klaverhumorister, og derfor bad han plakatmesteren Sven Brasch om at tegne en plakat, der kunne reklamere for programmet i Riddersalen.

I dag er selv samme plakat kommet i glas og ramme og har fundet vej ind i folks stuer. Det er en af vores mest populære plakater, uden tvivl fordi Sven Braschs stil og farvevalg passer så godt til vores moderne boliger.

På plakaten for Riddersalen lader Brasch med sin vanlige elegance kabaret-sangerinden træde frem med de samme striber på kjolen som på tapetet i baggrunden, men på grund af kjolens folder alligevel helt forskellig og smart iøjnefaldende.

Pianisten i baggrunden sørger for at antyde den musikalske ledsagelse og slår stemningen på stedet an. Det tomme felt i plakaten var beregnet til, at kabarettens skiftende programmer kunne trykkes i feltet, og således kunne plakaten løbende anvendes i en helt aktuel udgave.

I de 100 år, der er gået siden åbningen, har Riddersalen haft en turbulent historie: I 20erne og 30erne blev der spillet Cooptimist-revyer og PH-revyer med bl.a. Liva Weel. Siden kom teatret under ledelse af bl.a. Per Knutzon, Sam Besekow, Erling Schroeder, Meir Feigenberg og fra 1970 Jytte Abildstrøm, der huserede i Riddersalen i 34 år med sit teater for både børn og voksne. Den tradition videreføres af den nuværende kunstneriske leder Signe Birkbøll.

Køb Riddersalen i webshoppen

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.