ALT for damerne fra 50’erne

Alt for damerne forsider fra 50'erne

Vi har udvalgt 20 smukke ALT for damerne forsider fra 1950’erne, der fortjener at leve videre som plakatkunst.

De stilrene plakater er et spejlbillede af en tid, hvor alt skulle være perfekt, og retrostilen er helt i tråd med de tendenser, der præger moderne vægkunst og boligindretning.

Elegant sødmefuld og tilpas selvbevidst. 1950’ernes modeller var inspireret af stilikoner som Elisabeth Tailor og Marilyn Monroe, og det afspejlede sig naturligvis også på ALT for damerne, der med et oplag på 200.000 var toneangivende for alt, hvad der handlede om mode.

”Alle danske kvinder var nødt til at købe ALT for damerne, hvis de ville vide, hvordan de skulle se ud”, siger Lotte Freddie, journalist og ikon i den danske modeverden om tiden, hvor dameblade og magasiner dikterede moden, længden på kjolen og vidden i jakken. Og ikke mindst hvordan hatten skulle se ud.

Alt skulle være perfekt

Forsiderne, der nu er vakt til live som plakater, er et typisk tidsbillede fra et årti, hvor alting skulle være perfekt, og kvinderne var parate til at gøre en indsats for at leve op til idealet. Der var ikke som i dag oplyst priser og forhandlere af det tøj, der blev vist i bladet. Billederne blev brugt som inspiration til at sy sit eget tøj – eller hvordan man skulle få det lavet hos sin syerske, hvilket var ret almindeligt.

ALT for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen er begejstret for forsidernes genfødsel som plakater:

“På ALT for damerne er vi stolte over, at vores historiske og meget flotte gamle forsider får nyt liv i et samarbejde med Dansk Plakatkunst. Retrostilen er meget i tråd med de nye tendenser indenfor boligretning, så vi håber, at mange danskere vil synes, at de passer godt ind i deres bolig eller butik.”

Plakaterne kan købes i to forskellige størrelser og leveres direkte til døren.

Se plakaterne her

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.