Mesterlig Chaplin-plakat bliver 100 år

Chaplin plakat fylder 100 år

I julen 1918 var København plastret til med filmplakater for Chaplin-filmen The Count, der havde dansk premiere lillejuleaften i World Cinema i Cirkusbygningen.

Den berømte danske plakattegner Sven Brasch fik til opgave at tegne plakaten til filmen, der på dansk kom til at hedde Chaplin som Greve, og det blev et eminent portræt af Chaplins vagabondfigur.

Brasch har med sin enkle og virkningsfulde streg indfanget Chaplin i en nonchalant og tænksom positur med hænderne hvilende på sin karakteristiske bambusstok, hovedet på sned og det venstre øje lukket, mens et tungt sovekammerøjenlåg er gledet halvt ned for det højre.

Sort-hvid med rødt blikfang

Chaplin elskede at lege med kontraster; for store bukser og for lille jakke, den fattige vagabond mod den rige greve, og på samme måde er plakaten med sin enkle og dragende streg i sort-hvid med røde indslag som blikfang et passende udtryk for både filmen og Chaplin som kunstner.

Sven Braschs Chaplin-plakat blev også bemærket ude i verden: En originaludgave af plakaten fra 1918 har fundet vej til National Portrait Gallery i Washington D.C. netop på grund af den fremragende portrættering af Charlie Chaplin på et tidspunkt i hans karriere, hvor den berømte vagabondfigur med sit godmodige og sentimentale sindelag endnu ikke var helt finpudset og rendyrket.

Fra plakatsøjlen ind i stuen

De originale eksemplarer af plakaten er ikke til at opdrive, men Dansk Plakatkunst har fået lov til at genoptrykke den, så alle kan få glæde af 100-års jubilaren i deres stuer.

Chaplin som Greve fås i 2 størrelser: Som Miniplakat i 30 x 40 cm og i den store størrelse 62 x 86 cm, som var målet på den originale filmplakat, der prydede København i 1918.

Chaplin-plakat fylder 100 år

KØB HER

Vælg størrelse og ramme i webshoppen

Del indlægget

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Nikolaj Pors hos Dansk Plakatkunst
Om projektet

Jagten på den perfekte streg

Dansk Plakatkunst fejrer 2 års fødselsdag – og vi kniber os selv lidt i armen. Tænk at det på så kort tid er lykkedes at brede kærligheden til de gamle plakatperler ud til så mange!

Læs mere »
Turist plakater
Plakathistorier

Velkommen til Danmark

I dag er det den internationale dag for turisme.
Se vores plakater fra dengang, hvor vi satte de fineste kunstnere til at lave reklameplakater for at lokke fremmede til Danmark.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.