King Kong – verdens 8. vidunder

King Kong hos Dansk Plakatkunst

I dag er det 80 år siden, den amerikanske eventyrfilm King Kong havde urpremiere i New York. Kæmpegorillaen kom først over Atlanten året efter og indtog Københavns gader i 1934 med beskrivelsen “verdens ottende vidunder”.

Premiereplakaten, som blev udført af den rutinerede tegner Palle Wennerwald (1898-1972), fanger ligesom det amerikanske forlæg eminent sensationen fra rædselsøen på toppen af New York med den udkårne i hånden. Dog er den danske udgave af Kong knap så farlig som den amerikanske året forinden.

Selvom kæmpegorillaen blev et offer for menneskets grumme herskesyge, lever King Kong stadig videre som en fascinerende fortælling. Den fiktive figur Kong, skabt af instruktøren og manuskript-forfatteren Merian C. Cooper, er siden blevet en del af populærkulturen med flere genindspilninger – senest i 2005 med Peter Jackson som instruktør. Mange mener dog, at den originale film fra 1933 stadig har så store kvaliteter, at den regnes som den bedste version.

Dansk Plakatkunst fejrer King Kongs 80 års fødselsdag med et brølende tilbud på den klassiske danske premiereplakat fra 1934 til kun 995,- kr.

King Kong i webshoppen

King Kong hos Dansk Plakatkunst

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.