Plakatmesteren og Oscarvinderne

Oscarvinderne Keaton, Chaplin og Garbo

I anledning af Oscaruddeling nr. 85 lancerer Dansk Plakatkunst et tilbud på 3 fantastiske filmplakater med nogle af de største stjerner i filmhistorien – Greta Garbo, Charlie Chaplin og Buster Keaton, som alle har modtaget en æres-oscar. Plakaterne er tegnet af plakatmesteren Sven Brasch (1886-1970).

Der er mange detaljer indkapslet i de tre kunstværker, som tidligere prydede befærdede gader og stræder i 1918 og 1929 med det formål at lokke danskerne en tur biografen. Men for plakatekspert Nikolaj Pors er blikket, filmstjernernes blikke, noget de har til fælles: “De kigger så intenst på os, men gør det bestemt på hver deres måde”.

Hvor Sven Brasch synes at sanse Greta Garbos guddommelige aura og fastholde den i et splitsekund i hendes øjne, klamrer Buster Keaton sig til sit kamera – og han smiler ikke. Det gjorde Buster Keaton nemlig aldrig. Det var hans særkende. Stenansigtet.

I Chaplin som Greve fanger og fastfryser Brasch hovedpersonen i et punkt på karrierevejen, hvor den berømte vagabondfigur med sit godmodige og sentimentale sindelag endnu ikke er helt finpudset og rendyrket. “Her gengiver Brasch karakteren så eminent, at et originalt eksemplar er indkøbt til portrættering af Chaplin på The National Portrait Gallery i Washington”, forklarer Nikolaj Pors anerkendende.

Alle tre Oscarvindere er tilbage i rampelyset hos Dansk Plakatkunst og fås på Oscar-tilbud i resten af februar til kun 995,- kr. stk.

Oscar-tilbud i shoppen

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Nikolaj Pors hos Dansk Plakatkunst
Om projektet

Jagten på den perfekte streg

Dansk Plakatkunst fejrer 2 års fødselsdag – og vi kniber os selv lidt i armen. Tænk at det på så kort tid er lykkedes at brede kærligheden til de gamle plakatperler ud til så mange!

Læs mere »
DPK presse lancering
Om projektet

Tak for den fine modtagelse

Det var med en vis ydmyghed og nervøsitet, at vi for godt fire måneder siden gik i gang med relanceringen af Dansk Plakatkunst, men vi er blevet modtaget med begejstring.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.