Plakatmesteren og Oscarvinderne

Oscarvinderne Keaton, Chaplin og Garbo

I anledning af Oscaruddeling nr. 85 lancerer Dansk Plakatkunst et tilbud på 3 fantastiske filmplakater med nogle af de største stjerner i filmhistorien – Greta Garbo, Charlie Chaplin og Buster Keaton, som alle har modtaget en æres-oscar. Plakaterne er tegnet af plakatmesteren Sven Brasch (1886-1970).

Der er mange detaljer indkapslet i de tre kunstværker, som tidligere prydede befærdede gader og stræder i 1918 og 1929 med det formål at lokke danskerne en tur biografen. Men for plakatekspert Nikolaj Pors er blikket, filmstjernernes blikke, noget de har til fælles: “De kigger så intenst på os, men gør det bestemt på hver deres måde”.

Hvor Sven Brasch synes at sanse Greta Garbos guddommelige aura og fastholde den i et splitsekund i hendes øjne, klamrer Buster Keaton sig til sit kamera – og han smiler ikke. Det gjorde Buster Keaton nemlig aldrig. Det var hans særkende. Stenansigtet.

I Chaplin som Greve fanger og fastfryser Brasch hovedpersonen i et punkt på karrierevejen, hvor den berømte vagabondfigur med sit godmodige og sentimentale sindelag endnu ikke er helt finpudset og rendyrket. “Her gengiver Brasch karakteren så eminent, at et originalt eksemplar er indkøbt til portrættering af Chaplin på The National Portrait Gallery i Washington”, forklarer Nikolaj Pors anerkendende.

Alle tre Oscarvindere er tilbage i rampelyset hos Dansk Plakatkunst og fås på Oscar-tilbud i resten af februar til kun 995,- kr. stk.

Oscar-tilbud i shoppen

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Lotte Freddie med sin bedstemor danserinden Ellen Tegner. Foto Henrik Petit.
Plakathistorier

Kongens dansefeber

Vi har fået en mail fra modejournalisten Lotte Tegner Freddie, der har opdaget at hendes bedstemor var afbildet som danserinde på en plakat. Vi dykkede ned i historien.

Læs mere »
Stjernens Øl på film
Plakathistorier

50 år uden en kontingentbajer

I 30’erne drak rigtige arbejdere Stjerne Øl, og det kooperative bryggeri Stjernen havde vind i sejlene. Den populære Stjernemand blev endda filmatiseret!

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.