Riddersalen i vores hjerter

Riddersalen af Sven Brasch

Det var Riddersalen – en af vores mest elskede plakater – der gemte sig bag sidste låge i vores advents-kalender. Plakaten er tegnet af Sven Brasch i 1919 til forlystelsesstedet Lorry på Frederiksberg.

I kunstnerkabareten Riddersalen, der åbnede i 1914, blev publikum trakteret med en skønsom blanding af visesangerinder, klaverhumorister, småsketches og korte uddrag af operetter. Det tomme felt i plakaten var beregnet til, at kabarettens skiftende programmer kunne trykkes i feltet, og således kunne plakaten også løbende anvendes i en helt aktuel udgave.

På plakaten lader Sven Brasch med vanlig elegance kabaret-sangerinden træde frem med de samme striber på kjolen som på tapetet i baggrunden, men på grund af kjolens folder alligevel helt forskellig og smart iøjnefaldende. Alt imens pianisten i baggrunden sørger for at antyde den musikalske ledsagelse og slår stemningen på stedet an.

Vi har trukket lod blandt de op mod 100, der har svaret rigtigt i vores adventskonkurrence, og vinderen blev meget passende Gisle Thorsen fra Frederiksberg. Tillykke!

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Imponerende Gerda Wegener udstilling på Arken
Kunstnere

Imponerende Gerda Wegener udstilling

Vi har været til åbningen af Gerda Wegener udstillingen på Arken. Et orgie af flirtende piger, glamourøse divaer og sensuelle kvinder. En leg med seksualitet og kønslig identitet.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.