Vild med biler

Biludstillinger

Denne weekend sætter Dansk Plakatkunst fart over feltet med tre biludstillingsplakater af den relativt ukendte men aldeles fremragende plakatkunstner Sven Henriksen (1890-1935).

Sven Henriksen var den eneste af tegnerne i dansk plakatkunsts guldalder, der udelukkende specialiserede sig i plakatproduktion, og han blev en rutineret leverandør af smukke og meget iøjnefaldende plakater. Hans produktion er kendetegnet ved, at han især lavede reklame- og udstillingsplakater som disse tre skønne  biludstillingsplakater.

Plakaterne blev fremstillet som reklame for biludstillinger i 1926 og 1930, som alle blev en stor succes med besøgende i hobetal, der flokkedes foran hovedattraktionen – personautomobilet. Fascineret af personbilens egenskaber og muligheder var bilisme allerede dengang lig med frihed.

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

World Cinema
Plakathistorier

Film i Cirkusbygningen

Cirkus om sommeren og biograf om vinteren – det var fra 1917 virkeligheden for Cirkusbygningen i København. Vi har plakaterne.

Læs mere »
Arne Jacobsen plakater
Kunstnere

Arne Jacobsens sjældne plakater

Danmarks mest berømte arkitekt Arne Jacobsen er bedst kendt for sine møbler, men han tegnede også nogle få plakater, bl.a. Radiofoni Udstillingen (1932) og Bellevue Revuen (1936).

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.