Gamle valgplakater efterlyses

Gamle valgplakater efterlyses

Et Folketingsvalg uden valgplakater er utænkeligt, og sådan har det været de sidste 100 år. Nu har Dansk Plakatkunst genoptrykt et udvalg af smukke, sjove og tidstypiske valgplakater fra 1926 og frem, men samlingen må gerne blive endnu større, så vi opfordrer alle til at komme med bud på, hvilke plakater, vi skal have med.

Du kan se vores samling af gamle valgplakater her

I Danmark begyndte valgplakaterne at dukke op i gadebilledet i 1920’erne som det første rigtige massekommunikationsmiddel i forbindelse med politiske valg. Og der blev spillet på følelserne for at skabe opmærksomhed hos vælgerne: Social indignation, medlidenhed, humor og satire.

Og opfindsomheden var stor i valgplakaternes guldalder, der fader ud i 1960’erne, hvor fjernsynet tager over som det vigtigste middel til at nå vælgerne.

Folketingsvalget i 1926 bød f.eks. på flere opsigtsvækkende plakater, bl.a. denne perle tegnet for Socialdemokratiet af partiets ”huskunstner” Oluf Nielsen, der tordner: ”Arbejdere, Tjenestemænd, Husmænd – I har Magten, hvis I vil!” med et motiv som taget direkte ud af Victor Hugos “Les Miserables”.

Er der nogle, vi har overset? Har du forslag til en gammel valgplakat, du synes fortjener at blive genoptrykt?

Skriv til os på kontakt@danskplakatkunst.dk

Del indlægget

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre

Steelposters hos Dansk Plakatkunst
Bolig

Steelposters – et nyt og råt design

Nu kan du få vores klassiske plakater i et helt nyt design. Vores nye serie af Steelposters er trykt direkte på stål med synlige kanter, hvilket giver et stærkt og mere råt og moderne look.

Læs mere »

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 10% rabat på dit første køb.